{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ja ik had een voorkeur..

De vraag of je een voorkeur voor een bepaald geslacht had, vliegt je regelmatig om de oren. Maar als je dan eerlijk antwoord geeft, zeggen ze toch vaak "ach als het maar gezond is hé"

Afbeelding blog 'Ja ik had een voorkeur..' Achtergrond blur afbeelding

Voor dat ik zwanger was van Lilly, droomde ik er altijd van om een echte jongens moeder te zijn. Lekker zo'n stoer hip ventje, omdat ik zelf totaal geen "meisje meisje" ben. Toen wij erachter kwamen dat ik zwanger was sloeg dat gevoel meteen om. Dit is een meisje zei ik, ik weet het zeker! Ik vond alleen maar roze spulletjes mooi, terwijl ik helemaal geen roze type ben! Ik was er zo van overtuigd, geen haar op mijn hoofd dat dacht, het kan ook een jongetje zijn.

Ik weet nog dat iedereen zei, ga er nou maar van uit dat het een jongen is want straks ben je helemaal teleurgesteld. Toen wij bij de geslachtsecho te horen kregen dat wij een meisje mochten krijgen, werd mijn gevoel bevestigd. Zo blij! Aanstaande papa moest echt wel even schakelen, een dochter. Lichte teleurstelling, waarom zou dat niet mogen? Ik snap dat wel! Echte mannendingen doe je met je zoon. Kan ook met je dochter natuurlijk maar blijft anders! Na een aantal dagen was ook papa er aan gewend!

 Nu zijn wij zwanger van ons tweede kindje, wederom een meisje. Ik weet nog dat toen de test positief was, ik dacht.. het is een jongen. Maar steeds meer voelde ik toch dat meisjesgevoel komen. De wens voor een zusje voor Lilly werd steeds groter. Als ik dan ook de vraag kreeg, zei ik ook. Ik hoop zo op een meisje, ik zie het al helemaal voor me. Twee van die meiden naast mij, prachtig! Regelmatig was het antwoord dan ook, ah maar van allebei 1 is toch ook leuk! Tuurlijk, maar mijn wens voor een meisje was zoveel groter. Ik kon mij ook niet voorstellen dat er een jongetje in ons gezin bij zou komen.

Toch is het zo'n taboe om er over te praten. Want als het maar gezond is en tuurlijk begrijp me niet verkeerd. Dat is het aller-allerbelangrijkste! Maar daarom mag je toch wel stiekem een voorkeur hebben? Ik heb er nooit over gelogen of het goed gepraat met ach als het maar gezond is. Ik zou ook blij zijn geweest als wij een zoon hadden gekregen, maar net zoals papa moest wennen aan het idee dat hij een dochter kreeg zou ik moeten wennen aan het idee een zoon te krijgen. En daar is niks mis mee!

Maar deze meid is dus een echte GIRLSMOM. Zo zie je maar, vroeger droomde ik van een echte jongensmoeder te zijn. Hoe dat compleet veranderde. Straks mogen wij ons tweede meisje verwelkomen. Heel dankbaar!

Ik ben wel benieuwd, had jij een voorkeur? Werd daar over gesproken? 

Afbeelding blog 'Ja ik had een voorkeur..'

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je