{{ message.message }}
{{ button.text }}

IVF 1.3 en nog een keer 1.3

Afbeelding blog 'IVF 1.3 en nog een keer 1.3'

Nieuwe ronde nieuwe kansen! Zo begonnen we vol goed moed aan een nieuwe cyclus voor onze laatste embryo die uit deze eerste ivf poging is ontstaan. Op cyclusdag 12 de eerste echo voor een follikelmeting. alles was hier nog rustig dus kon na 3 dagen weer terug komen.

Tijdens de volgende meting zagen ze een mooi groeiende follikel die nog niet groot genoeg was dus de volgende dag weer terug komen.

Bij de 3e follikelmeting zagen ze geen groei en dat klopt niet helemaal, ook het het follikel een vreemde vorm waardoor het er heel erg op leek dat mijn eisprong al geweest was en dat zou betekenen dat de terugplaatsing niet door kan gaan omdat we dan niet goed kunnen timen. Om dit zeker te weten moest ik even bloed laten prikken. Uiteraard was het op een zaterdag en daardoor zou de uitslag pas maandag bekend zijn. Op de 1 of andere manier gebeuren dit soort fratsen bij ons altijd in het weekend. Maar goed maandag om half 9 kon ik bellen voor de uitslag en die was een beetje twijfelachtig waardoor ik gelijk moest komen om nog eens bloed te prikken.. diezelfde middag om 14.00 werd ik gebeld dat ik weer direct moest langs komen want ik had een LH piek wat dus betekent: een eisprong! als ze op de echo nog een mooi follikel konden zien dan zou de terugplaatsing op mijn natuurlijke eisprong gepland kunnen worden omdat we die nu zo goed in beeld hadden. Dus ik weer regelen op mijn werk dat ik richting Alkmaar kon en daar zagen ze een top follikel van 18mm zitten. Wat fijn, nu kan het toch door gaan! Ze zouden me aanmelden bij het VU en dan moest ik alleen nog even bellen na een uurtje om te bevestigen dat de aanmelding gelukt was.. Nooouuu die aanmelding was dus niet gelukt. Het VU heeft maar een bepaald aantal plekken elke dag en de dag dat wij zouden moeten zat al overvol dus konden we er niet meer bij.Wat een mega domper was dit weer.

deel 2

And again nieuwe ronde nieuwe kansen.. Dit keer leek mijn lijf zich voor de verandering een keertje wel aan de normale planning te houden. Na een aantal metingen was mijn follikel 16mm en hadden we besproken dat ik de volgende avond de pregnyl spuit mocht zetten om de eisprong op te wekken.

Ook werd ik aangemeld bij het VU voor een terugplaatsing op dinsdag 5 maart en wij zijn er meer dan klaar voor! Maaaarr mijn lijf bedacht toch nog even een twist want ja waarom zouden we is een keer volgens het boekje werken? De ochtend na de laatste echo had ik het gevoel al een eisprong te hebben.. ik zat even in dubio of we hier wat mee moesten maar Björn zei gelukkig al snel dat ik gewoon even een ovulatietest moest doen om het zeker te weten. Dus tijdens mijn werk even snel naar de kruidvat heen en weer en inderdaad had mijn gevoel gelijk want de test was gelijk hardstikke positief! Snel het ziekenhuis gebeld en die gaven aan dat ik dan maar snel weer bloed moest laten prikken. Die middag werd ik gebeld dat ik inderdaad weer een LH piek had en in overleg met de gynaecoloog mochten we weer een terugplaatsing plannen op mijn natuurlijke eisprong. Het enige wat nog moest gebeuren is de datum van de terugplaatsing een dag naar voren halen. En jullie raden het misschien al... Er was geen plek meer die dag! De terugplaatsing zou maandag 4 maart moeten gebeuren en dat betekent dat het ontdooien op zondag moet en dat is qua personeel al niet een hele gunstige dag. Ze maken de planning natuurlijk op cyclussen die wel normaal op schema lopen en omdat ik een dag eerder moest hadden ze voor die dag de planning al helemaal rond. super super shit dit. Maar wat zijn we blij dat we die ochtend naar mijn gevoel geluisterd hebben. Als we de terugplaatsing toch door hadden laten gaan was de kans klein dat het embryo zou blijven zitten omdat de timing dan gewoon niet goed was. Dus positief als we zijn houden we ons daaraan vast en gaan we gewoon weer met opgeheven hoofd naar de volgende ronde.

"accept what is and believe in what will be"💜

Liefs van Linds

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je