{{ message.message }}
{{ button.text }}

IVF 1.1

Afbeelding blog 'IVF 1.1'

September 2018 hebben we de ivf bespreking gehad in het ziekenhuis.

We kregen een goede uitleg over de komende periode en een duidelijk medicatie schema waar we ons aan moesten houden. De medicijnen/hormonen die ik mee kreeg waren:

- primolut, eigenlijk "de pil" om mijn lijf tot rust te brengen

- decapeptyl, dit onderdrukt de natuurlijke eisprong

- gonal f, stimuleert de follikelgroei (in de follikels bevinden zich de eicellen)

- ovitrelle, om de follikels te laten rijpen

- utrogestan, bevorderd de innesteling (deze worden ook wel "poezenbollen"genoemd.. uh huh verry nice.. maar goed alles voor een zwangerschap natuurlijk!)

Best een hele berg zo, en ook flink wat prikken die gezet moeten worden de komende tijd! Maar we zijn er meer dan klaar voor.

Na ruim 2 weken hormoon stimulatie had mijn lijf (maar) 3 follikels laten groeien.. we hoopte op ongeveer 10 dus dit was toch wel een kleine domper. 24 oktober was de punctie en ondanks de weinig follikels gingen we er toch met volle moed tegen aan!

De punctie ging goed! de uitgebreide versie zal ik in een apart blog delen.. en het fijne nieuws was dat er toch nog een extra follikel zat dus totaal 4 en ze hadden ook nog eens alle 4 een eicel, super fijn!

Ook de zaadjes waren van top kwaliteit dus nu konden ze in het VU de bevruchtingen doen. na 2 dagen mochten we bellen om te horen of er embryo's waren ontstaan en of we dus een terugplaatsing zouden krijgen. Wat een spannend telefoontje was dit! Maar goed nieuws wat we hadden 100% bevruchting!! gewoon alle 4 de eicellen waren een embryo geworden. De volgende dag mochten we naar het VU en kreeg ik ons eerste embryo terug geplaatst. Wat een mega speciaal moment was dat! In de behandelkamer hing een tv scherm waarop we het embryo eerst konden zien en na de terugplaatsing kregen we een echo foto mee waarop je het het kan zien zitten.. wat bijzonder zeg. En wat een heerlijk gevoel om naar buiten te lopen met ons eigen embryo in mijn buik!

30 oktober kregen we via de post een brief waarom stond dat er 2 van de 3 embryo's goed genoeg waren om de vriezer in te gaan. 1 afvaller maar nog steeds een topscore!

En toen kwam de testdag.. Helaas is het niet goed gaan innestelen en is de 1e terugplaatsing mislukt. Wat onwijs heftig is dit zeg. Wat een rollercoaster, hier moeten we even van bijkomen. Maar wat hebben we een lieve mensen om ons heen die ons hierbij steunen💜

Even lekker samen aan de wijntjes en daarna gaan we ons weer voorbereiden op de terugplaatsing van ons cryo (ingevroren embryo).

Liefs van Linds

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je