{{ message.message }}
{{ button.text }}

Is het dan zover?

Afbeelding blog 'Is het dan zover? ' Achtergrond blur afbeelding

Oke, totale paniek. De test is positief, wat nu? Ik test een week te vroeg. Betekend dit dat ik zo snel een innesteling heb gehad? Misschien sloeg die ovulatietest positief uit door de zwangerschap. Misschien is de test wel kapot?

Ik besluit naar de drogist te rijden en een paar nieuwe testen te kopen. Ik koop ook een paar happy socks. Wanneer deze test ook positief is, moet ik het Jesse vertellen. Dit hele schouwspel vind plaats tijdens werktijd, ik kan alleen maar hopen dat niemand het door heeft. Als ik thuis kom plas ik snel over een test heen en al vrij snel verschijnt er een plusje. Oké wat nu.

Ik kan niet wachten om het Jesse te vertellen, maar die is nu nog aan het werk. Hij is gelukkig niet laat thuis, maar moet ook nog naar de kapper. Misschien een beetje raar om het te vertellen voor dat hij naar de kapper gaat.

Om 5 uur is Jesse klaar bij de kapper, haalt hij Ollie op bij mijn ouders en dan komt hij naar huis. Ik verwacht hem om half 6 wel thuis. 


Zoals te verwachten is het erg gezellig bij mijn ouders en komt hij om kwart over 6 pas binnen stappen. Ik kan niet meer wachten en geef hem het pakje met de sokken.

Afbeelding blog 'Is het dan zover? '

Hij pakt ze uit en ziet 2 paar mini happy socks. ‘Schatje deze zijn echt wel veel te klein voor mij hoor’ zegt hij. Ik begin te glunderen en haal de positieve testen uit de kast. Jesse krijgt tranen in zijn ogen en knuffelt mij helemaal plat. Dit is het moment waarop we zo lang hebben gewacht. Jesse is helemaal in de wolken, maar waar zijn mijn tranen? Waarom huil ik niet? Ik ben toch blij? Ben ik blij?

Jeetje wat voel ik me raar. Groeit er nu een baby in mijn buik?

Die avond zijn Jesse en ik helemaal in shock. Er komt een klein baby’tje bij denk ik.

Dit wil ik al zo lang zó graag, nu is het zover.

Omdat ik geen cyclus had vantevoren heb ik geen idee hoe ver ik nu ben. Ben ik nu al 8 weken? 12 weken? Kan natuurlijk nooit, want alle eerdere testen waren negatief. Maar toch begin ik te twijfelen. Ik besluit een test met weken indicator te halen. Die gaat vast uitsluitsel geven. 

Afbeelding blog 'Is het dan zover? '

2-3 weken, dan ben ik nu dus 4 of 5 weken zwanger? Dan maar meteen de verloskundige bellen. 

Na het verhaal uitgelegd te hebben, maken we een afspraak. 3 juni. Nog 3 weken wachten. Waarschijnlijk ben ik dan een week of 8. Dan moet de baby goed te zien zijn. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je