{{ message.message }}
{{ button.text }}

Internationale dag van het gezin

Eind 1993 hebben de Verenigde Naties 15 mei als Internationale Dag van het Gezin (International Day of Families) uitgeroepen.

Afbeelding blog 'Internationale dag van het gezin'

Een dag waarop wordt stilgestaan bij het belang van het gezin. In veel landen wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze dag, in Nederland iets minder. De dag valt precies tussen Moederdag en Vaderdag in en elk jaar wordt er stil gestaan stil bij het feit hoe belangrijk een hechte familie is voor een goede samenleving. Dit omdat een goed functionerend gezin niet alleen bijdraagt aan armoede vermindering, maar ook aan het hooghouden van waarden en normen van onze samenleving.

Extra bijzonder dit jaar

15 mei 2014 is extra bijzonder omdat het de twintigste herdenking is van de Internationale Dag van het Gezin. Het thema voor dit jaar is ‘’Families Matter for the Achievement of Development Goals’.

Elk land, geloof of gezin gaat anders om met deze dag. Zo is een bekend gebruik het schrijven van een kaartje met een spreuk, waarop je andere gezinnen iets fijn toewenst. Dit kaartje kan dan achter gelaten worden in de kerk bijvoorbeeld.

Wat zou jij andere gezinnen toewensen? Waarom is jouw gezin belangrijk voor jou? Laat het ons weten in een reactie..!

Bron: beleven.org

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je