{{ message.message }}
{{ button.text }}

Inmiddels in week 22..

Inmiddels ben ik 21 weken 2 dagen zwanger. Ik zal jullie weer vertellen hoe deze week was!

Afbeelding blog 'Inmiddels in week 22..'

Allereerst wil ik jullie weer bedanken voor alle tips en reacties op mijn vorige blog. Echt super leuk!
Ook heb ik mijn blog op mijn eigen facebookpagina medegedeeld en kreeg hier veel leuke reacties op. Omdat er nu veel bekenden meelezen hebben mijn vriend en ik besloten om de naam te vertellen als de mini er is! Tips voor namen zijn en blijven altijd welkom!

Deze week is er weer het een en ander geregeld en gedaan. We hebben weer wat spulletjes gehaald voor de babykamer, luxaflex, gordijnen en verf. Mijn vriend is de babykamer aan het verven op dit moment. In mijn vorige blog schreef ik dat we voor lichtgrijs zouden gaan, eenmaal op het punt om de verf te kopen heb ik toch besloten om voor de kleur jade groen te kiezen. We vonden dit allebei al een mooie kleur maar ik dacht dat lichtgrijs handiger zou zijn omdat je daarmee nog alle kleuren zou kunnen combineren, maar nadat ik erover nadacht viel dat wel mee. Jade groen, it is! En ik ben er super blij mee.
Op de afbeelding boven mijn blog zie je alvast het resultaat van de reeds geverfde muren.

Wat ook op de planning stond was een intake via kraamzorg. Er werd mij verteld dat, als je in verwachting bent van je eerst kindje, er een persoonlijk gesprek plaats zou vinden. Ik verwachtte dat deze mevrouw mijn huis zou controleren of deze wel babyproof zou zijn, ze een hoop vragen zou stellen en dat het wel een uurtje zou duren. Nou, dit viel allemaal reuze mee, niks van het bovengenoemde heeft plaatsgevonden (haha). Ze gaf aan dat ze langs kwam om mijn gegevens te checken. Klopte het dat wij kozen voor basiszorg? Ja, dat klopte. Was ik nog steeds op 10 december uitgerekend? Nee, 6 december. Uiteindelijk gaf ze mij een goodiebag (reclametasje) en stelde zij de vraag of ik nog vragen had. Ja, ik had een vraag. Van veel mensen heb ik horen zeggen dat je het beste een Aerosleep matras voor je baby aan kan schaffen, dit zou de kans op wiegendood verminderen. Ik kreeg als antwoord dat dit onzin is. Kies zelf voor een goed matrasje, dit hoeft geen matras van €120 te zijn, vertelde ze mij. 
Nu is mijn vraag aan jullie, wat voor matras kozen jullie voor jullie baby? Als ik in een winkel sta wil men mij het duurste matrasje aanbieden, maar is dit ook de beste?

Op vrijdag stonden twee afspraken. Eerst op controle bij de verloskundige. Super fijn is dat ik maar 3 minuten hoef te lopen naar mijn verloskundigencentrum, ideaal! Bij binnenkomst weer even de bloeddruk meten en wegen. Bloeddruk was oké en ik ben nu in totaal anderhalve kilo aangekomen, dus dat was allemaal goed. Ook mijn baarmoeder gaat steeds meer naar boven en het hartje klopte nog steeds! Mijn vriend en ik waren weer gerustgesteld. 

Daarna hadden we een afspraak in het gemeentehuis om in ondertrouw te gaan. De vrouw in het gemeentehuis vertelde wat er op onze trouwdag allemaal zou gebeuren en vroeg om de identiteitsbewijzen van onze getuigen. Eenmaal de handtekeningen gezet, weer een stapje dichterbij onze trouwdatum en een echt gezinnetje.

Helemaal aan het eind van de week, zondag, was er nog een leuke verrassing. Mijn schoonmoeder appte mijn vriend of we mee konden gaan kijken voor een kinderwagen. Helemaal in Beverwijk, maar het was het allemaal waard. We kregen goed advies en hebben gekozen voor een Baninni Limited Edition. Dankjewel lieve schoonmoeder :-)

Er wordt ons vaak gevraagd of we voor een 3D-echo gaan binnenkort. Daarop is ons antwoord 'nee'. 'Maar je kan dan al zien hoe je kindje eruit gaat zien!' krijgen we dan te horen. Ja, dat weten we en daarom kiezen we dus niet voor een 3D-echo, we willen het graag nog een verrassing houden. We weten het geslacht en voor de rest willen we ons laten verrassen! Hebben jullie een 3D-echo laten doen?
Wat we al wel weten is dat onze mini de grootste verrassing en omslag in ons leven zal zijn!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je