{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ineens wilde hij wel een tweede kind...

Toen we in November na lang overwegen en bespreken toch besloten om zwanger te raken van een tweede...

Afbeelding blog 'Ineens wilde hij wel een tweede kind...'

19 Oktober 2013...

We gingen op een soort van huwelijksreis. We waren 23-08-2013 getrouwd en besloten dus 2 maanden later alsnog lekker even weg te gaan met het gezinnetje. We gingen 2 weekjes naar Duitsland. 

Ons dochtertje was toen 1 jaar en 7 maanden, en had toen net 4 maanden buisjes. Maanden lang had ze liggen huilen van de pijn in haar oortjes, omdat ze constant oorontsteking had. Echter, dit wisten wij pas sinds ze 9 maanden was. Ze heeft altijd al gehuild, vanaf de geboorte af aan. Wilde alleen maar bij mij slapen. Niet in de auto of kinderwagen... Nee, alleen bij mij. Ze wilde niet bij anderen. Zelfs niet bij haar vader. Uren heb ik met haar door het huis gewandeld in de hoop dat ze ging slapen... Overdag en 's nachts. De stempel "huilbaby" was al snel gezet. 

Sinds ze op 19-06-2013 de buisjes kreeg, ging het eerst slechter, maar vervolgens gelukkig langzaamaan beter. Ze werd vrolijker en begon te praten... en eindelijk ging ze wat beter slapen.

Mijn man wilde altijd maar 1 kind, ik 2. Echter, door alle "omstandigheden" vanaf de geboorte af aan, had ik me bij hem aangesloten. Ik moest er niet aan denken nog een huilbaby te krijgen. Maar toen we op vakantie zagen hoeveel behoefte ons dochtertje had aan gezelschap van andere kindjes, kwam het onderwerp "een tweede kind" toch weer ter sprake. En wonderbaarlijk genoeg kwam het dit keer bij m'n man vandaan... Enfin, aan het einde van de 2 weken waren we het eens dat het toch wel leuk zou zijn. We zouden voor een tweede kindje gaan.

Bij thuiskomst, aan het einde van mijn nuvaring, toch nog 1x besproken, voor de zekerheid ;) En toen besloten er echt voor te gaan.

Helaas heb ik in de 4 maanden die volgde, 2 keer een "late menstruatie" gehad na een positieve test. Hier was ik best treurig om. Op dat moment bedacht ik me dat ik al blij mocht zijn dat ik 1 kindje had mogen krijgen. Dus had me er bij neergelegd dat het misschien niet nog een keer zou lukken. (Zijn zoveel mensen die geen kinderen kunnen krijgen, dus ik mocht me niet aanstellen) Maar halverwege maart was het dan toch raak. En nu ben ik al aardig onderweg. 33,5 week zwanger! En het is weer een meisje.

Ons dochtertje vindt het maar al te leuk dat ze grote zus wordt! ♡

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je