{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ineens een positieve test

En zo gewenst

Afbeelding blog 'Ineens een positieve test' Achtergrond blur afbeelding

Op 20 november 2019 werd ik wakker. Ik was al meer dan een week over tijd. Mijn man was al naar zijn werk en de test had ik de vorige week al in huis gehaald. Wat ging mijn hart tekeer toen ik de verpakking openmaakte. Zou het echt raak zijn? 

Nog geen 3 minuten later verscheen er een overduidelijk 2e streepje. Gelukkig ken ik mijzelf en had ik meerdere testen gehaald, omdat ik zeker wist dat ik 1 test niet betrouwbaar genoeg zou vinden. Maar ook de 2 testen daarna een helder gekleurd streepje: yes! We zijn zwanger!!

Wat er door me heen ging is het best te beschrijven als een combinatie van gegil en gehuil en gelach. Ik ben er ook vrij zeker van dat de buren dat gehoord moeten hebben.

Nu kwam het eindeloze wachten tot mijn man thuis was. Gelukkig moest ik zelf ook werken dus ik had wat tijdverdrijf. Ik kon de hele dag mijn hoofd niet bij mijn wel houden en die glimlach niet van mijn gezicht krijgen. Ik werd moeder, jemig wat was dat fantastisch !

Zoals de titel van deze blog al doet vermoeden was dit kindje meer dan welkom. Maar toch als je zo’n positieve test hebt gehad zet dat best wel even alles op zijn kop. Moeder worden was een levenslange droom die nu in vervulling ging.

De hele dag dacht ik na over hoe ik het zou gaan vertellen aan mijn man. We waren aan het proberen om zwanger te worden, dus het feit zelf zou misschien niet heel verrassend zijn, dus ik besloot van de mededeling iets leuks van te maken.

Eerst positioneerde ik een camera op een plek waar hij hem niet kon zien. Bij thuiskomst vroeg ik hem om even aan tafel te gaan zitten omdat ik met hem wilde praten. Zijn gezicht vertrok van kleur en aarzelend ging hij zitten. “ we kunnen zo niet doorgaan” begon ik. Geschrokken keek hij mij aan. “ er moet echt iets gaan veranderen” vervolgde ik. Toen ik de paniek in zijn ogen niet langer draaglijk vond haalde ik de positieve test uit mijn zak.

“Dat meen je niet!!” Riep hij uit met zowel verbazing als paniek als gigantische blijdschap op zijn gezicht getekend. Daarna vloog hij in mijn armen. Samen hebben we de rest van de avond geknuffeld, gekletst en gedagdroomd over de toekomst. 20-11-2019 zal voor altijd een bijzondere dag blijven.


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je