Snap
  • Zwanger

Ik wil een nakomeling!

2 heerlijke kids, kort op elkaar. Blijft het bij twee of komt er toch een derde? Nou, ik wil graag een nakomeling!

Heel bewust hebben wij gekozen voor een tweede kindje, heel dicht op de eerste. Soms is het zwaar, maar het is het zoooo waard! Lekker samen spelen, soms wat kibbelen. Maar vanaf dat m'n dochtertje begon te kruipen, zijn de twee zo leuk samen! 

Diep van binnen heb ik altijd heel graag een derde gewild. Leek me leuk, nog een derde kindje. En nog een keertje zwanger, kraamtijd, babyfase en alle andere stapjes. Heerlijk! 

Maar eerlijk is eerlijk, twee kleintjes gaat goed. Drie zo dicht op elkaar word een twijfelgevalletje. En wat ik bij m'n jongste miste, was het intens kunnen genieten van haar eerste maandjes. Lekker de tijd dat ze het liefst uren bij je liggen en alleen maar bij jou willen zijn. Dus ik had de ideale oplossing; een nakomeling! 

Iedereen kijkt me altijd gek aan, want een nakomeling kiest men vaak toch niet voor? Nou ja, waarom niet? Twee kinderen en opnieuw de beleving van je eerste kindje, dunnetjes over. Lekker als de oudste twee op school zitten. Weer rustiger door een zwangerschap heen, lekker veel alleen-tijd met je baby. En je kunt je weer meer concentreren op de stapjes die ze zetten, omdat ze minder overschaduwd worden. 

Althans, zo gaat het in mijn hoofd. Gelukkig wist de moeder van een vriendin van mij dit te bevestigen. Mijn vriendin is een nakomeling met een oudere broer en zus. En haar moeder vertelde dat zo kon genieten van die momenten als de oudsten op school zaten. Lekker urenlang, zonder schuldgevoel met je baby op de bank zitten en knuffelen. En dan 'savonds weer gezellig met je hele gezin. 

En als laatste voordeel, kan ik mij voorstellen dat het beruchte middelste-kind-syndroom een kleiner effect heeft. De middelste blijft de jongste van de oudste twee. En hoeft misschien minder te concurreren met de jongste. 

Het is een lastige. Velen vragen mij ook of ik daar dan nog weer opnieuw aan wil beginnen? Ben je niet bang dat het gat te groot word tussen de kinderen? Géén idee, maar gelukkig heb ik nog een jaar of 3 voordat we die vragen moeten beantwoorden.

Voor nu zeg ik; Ik wil een nakomeling! 

8 jaar geleden

Wat leuk om te horen! Ja kan me voorstellen dat het ook zwaar kan zijn, maar dat heb je bij elk kindje denk ik. Je eerste is zwaar omdat het je eerste is, je tweede omdat je een eerste hebt. , enz. Hoe gaat de band tussen de oudsten en de jongste?

8 jaar geleden

Ik heb ook een nakomeling! En m'n oudste 2 meiden vlak na elkaar gekregen, er zit 16 maanden tussen tussen hun en 7 & 6 jaar tussen hun en de middelste! Het is inderdaad heerlijk! Alhoewel, het heen en weren naar school is soms vermoeiend! Ik zei na de middelste nooit geen kinderen meer te willen, en uiteindelijk toch bewust gekozen voor de derde... Is trouwens ook een meid! 3 heerlijke meiden heb ik, en wat een vreugde en geluk brengen ze me! Ik zou zeggen doen!