{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik wens je #2

-It's the possibility that keeps me going, not the guarantee.

Afbeelding blog 'Ik wens je #2'


 
3 augustus. Ik staar naar het plafond.Ik knijp mijn ogen samen en zie dat het kwart voor 3 is. Ik heb krampen. Het is een ander soort kramp als mijn menstruatie kramp maar toch, kramp is kramp. Ik ga stilletjes uit bed en loop op mijn tenen de trap af. Beneden aangekomen zet ik de waterkoker aan en ga naar het toilet. Shit, geen bloed. En meteen daarna een soort geluksgevoel, want geen bloed betekend niet ongesteld en niet ongesteld betekend dat ik zwanger zou kunnen zijn. Wat een mindfuck. Ergens hoop ik rond deze week gewoon ongesteld te worden zodat mijn lijf naar behoren werkt, anderzijds is iedere keer dat het langer duurt een hoopje op een zwangerschap. Ik nestel mezelf op de bank met een kop thee en geniet even van de stilte. Stiekem vind ik dat heerlijk, even niemand om me heen. Als ik 's morgens eerder wakker ben dan de peuter -en dat komt zelden voor- sluip ik ook mijn bed uit om te genieten van een koffie op de bank, alleen. Voor mij echt een ultiem relaxmoment. Ik klap mijn laptop open en schrijf wat van me af in concepten. Ik realiseer me dat ik gelukkig ben. Wat ben ik dankbaar voor mijn lieve man en kind. Wat een geluk dat we in vrijheid leven en dat het enige waar wij ons druk over maken het weer is.. Wanneer draait dat geluk om? Niet doen, het heeft geen zin om zo te denken. 

1 week later.
Kak! Terwijl ik naar mijn uberblije kind kijk dat de tijd van haar leven heeft in een speelparadijs krijg ik mega kramp. Even zitten, rustig doen het zakt vanzelf weer. En inderdaad, na een minuut of 10 zakt het weg en kijk ik naar mijn lieve, spelende peuter. We zijn een dagje weg en mijn dochter vermaakt zich in een waterspeeltuin. Wat kan ze heerlijk spelen! Ik pak mijn telefoon en schiet wat foto's als ik ineens weer kramp krijg. Ik reken even door mijn agenda en zie dat ik inmiddels ruim 2 weken over tijd ben. Alweer. Ik voel duidelijk de kramp die ik altijd heb als mijn menstruatie begint dus van binnen juich ik een beetje. Zal het dan toch? Nee, niet zwanger inderdaad, maar wel weer het einde van deze cyclus. Ik zeg manlief even naar het toilet te gaan en loop in de richting van het toiletgebouw. Gatver, de schoonmaakster heeft niet echt een dankbaar beroep hier!  Ik drop een metertje of 5 wc papier op de bril en ga half hurkend zitten. Een halve minuut later sta ik weer buiten. Zucht..  En tegelijkertijd een klein lichtje hoop. Want niet ongesteld betekend een kans op een zwangerschap.
De laatste maanden leef ik van hoop naar hoop. Best vermoeiend. En emotioneel is het niet altijd even goed voor mijn gestel. Het naast je neer leggen of er 'even' niet aan denken is lastig. Want, hoe dan? Overal worden lieve schattige baby's geboren en de ene na de andere vrouw lijkt zwanger. En man, wat gun ik het die vrouwen. Want gelukkig weet ik zelf ook hoe het is om moeder te zijn en mogen we genieten van ons prachtige meisje. Maar die wens.. de wens om voor een 2e keer mama te worden is zo sterk! Weer een kindje mogen verwachten, die bijzondere tijd in gaan.. ik gun het mezelf ook!
 
Eind augustus.
1 van de lastigste dingen vind ik het vertellen. Uiteraard is het niet iets wat je gelijk verteld. Zeker, omdat ik niet precies weet wat er aan de hand is. Ik heb een afspraak gepland staan met de dokter die mij waarschijnlijk door gaat verwijzen naar de gynaecoloog en vanzelfsprekend zullen dan de opties ook aan bod komen. We hebben besloten dat het tijd is om wat mensen op de hoogte te stellen van wat er precies gaande is. Waar ik de afgelopen maanden op de vraag of ik nog een 2e kindje wilde, heel makkelijk, lees bot, kon zeggen 'nog lang niet hoor' vind ik dat steeds moeilijker. Ongemerkt bouw ik toch een soort harde muur op voor mezelf en daar begin ik langzamerhand een beetje genoeg van te krijgen. Volgens mij is het beter als mensen het weten, dan kunnen ze er rekening mee houden en kan ik er misschien een beetje steun aan hebben...

-The struggle is part of the story

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je