{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik voel me niet serieus genomen....!!

Wat doe je als je het gevoel hebt dat je verloskundige of gynaecoloog je niet serieus neemt ?

Afbeelding blog 'Ik voel me niet serieus genomen....!!' Achtergrond blur afbeelding

Ik ben inmiddels ruim 36 weken zwanger, en onder controle bij de gynaecoloog in verband met mijn pathologische hoge bloeddruk. In de laatste weken van de zwangerschap van onze jongste ging de bloeddruk stijgen en die is ook na de bevalling niet meer gaan zakken. Ik slik dus normaal gesproken iedere dag medicijnen om de bloeddruk te verlagen. Nu kon ik deze keer geen afspraak maken bij de gynaecoloog waar ik vanaf het begin ben geweest maar ik dacht, niet erg....ook wel goed dat ik de anderen leer kennen zodat ik niet zomaar een vreemde aan mijn bed krijg. Daar heb ik nu heel veel spijt van. Eind vorige week had ik last van wat klachten en liet door de huisarts mijn bloeddruk opmeten. De onderdruk was 97 dus echt te hoog voor een zwangere en ik werd doorgestuurd naar de gynaecoloog. Deze liet bloedprikken, urine controleren op eiwit...er zat inderdaad wat eiwit in maar niet verontrustend....en een ctg maken. Het hartfilmpje zag er ook prima uit, ons kleintje deed het prima...vruchtwater werd even gecheckt...was ook in orde, en ik mocht deze dinsdag dus gewoon terugkomen voor de normale controles. Vanmorgen werd de bloeddruk gemeten, was de onderdruk 95 en ik moest dus weer even urine afgeven om te checken op eiwit. Werd ik bij de gynaecoloog geroepen, ze gaf me een hand en vroeg hoe het ging. Ja...slaap heel slecht op dit moment door veel harde buiken en voorweeen en heb continu hoofdpijn. Ze luistert niet eens naar mijn antwoord , geeft aan dat de bloeddruk inderdaad wat verhoogd is....komt vaker voor zo aan het eind van de zwangerschap he ?....kijkt in het systeem of de urinecontrole eiwit heeft aangegeven...stond nog niet in het systeem en ze zegt....de vorige keer was dat prima he ? Huh...??? En, zijn er nog vragen ?  Ja...ik vroeg me af wat deze bloeddruk voor schade kan aanrichten bij ons kleintje. Ze zegt dat mijn buik goed gegroeid is (huh...ze heeft me nog nooit gezien , dus hoezo gegroeid ?? die is al maanden mega groot !!) dus dat het met het kleintje wel goed gaat. Ik moet maar gewoon mijn medicatie verhogen en volgende week terugkomen. Behalve dat ze super onderkoeld reageert heb ik heel sterk het idee dat het haar absoluut niet interesseert hoe het met mij en de baby gaat. Ze zal misschien een prima gynaecoloog zijn voor vrouwen problemen en operaties maar ze is duidelijk niet geschikt om met zwangere vrouwen en hun gevoeligheden om te gaan.  Je hebt als zwangere vrouw iemand nodig die je het gevoel geeft dat je bij hem of haar in veilige handen bent, dat is bij haar zeer zeker niet geval wat mij betreft en ik hoop van harte dat ik haar niet krijg bij de bevalling. Wat een ijskast zeg.!  Achteraf bedenk ik me dat ik naar de uitslag van de urinetest had moeten vragen, maar ik was binnen 5 minuten weer buiten en gewoon enorm verbijsterd over haar gedrag en gebrek aan betrokkenheid. Wat zijn jullie ervaringen met gynaecologen/verloskundigen en voelden jullie je serieus genomen ? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je