Snap
  • Zwanger
  • Gezond

Ik kreeg te maken met de NUB theorie

​Ik had er in mijn vorige zwangerschap weinig over gehoord. De NUB theorie.

De naam is wel eens voorbij gekomen maar dat was pas later in mijn zwangerschap toen ik het geslacht al wist, het was daarom niet nodig mij in die theorie in te lezen.

Met 12 weken deed ik bij het echo bureau de nekplooimeting voor de combinatietest. Hier kwam deze nub theorie opeens ter sprake. De mevrouw van het bureau gaf aan dat ze met de nub theorie kon zien wat het wordt. Ze gaf meteen aan dat deze theorie absoluut niet 100% zekerheid geeft maar dat de kans wel groot is. De vraag dus of ik het zou willen weten. Dit vond ik een lastige. Ik ben namelijk enorm nieuwsgierig van aard maar mijn man was niet bij de echo en dit is wel iets wat je wilt delen met je partner. Daarnaast weet ik niet of het fijn is iets te weten waar je eigenlijk niet zeker van kan zijn. Ik heb haar darom gevraagd het in een envelop te zetten zodat ik ‘s avonds samen met mijn man kan besluiten om het wel of niet te bekijken.

‘S avonds toen mijn man om 22:30 uur thuis kwam (hij liet me dus wel lekker lang wachten, haha) hebben we de envelope geopend. We waren er beiden van overtuigd dat er jongetje op de foto zou staan maar niets was minder waar. Er stond “Meisje??? Nub”. Wow dat was wel even binnen komen, een meisje wordt wel even omschakelen. Ik heb altijd heel graag een meisje willen hebben maar bang voor teleurstelling heb ik geprobeerd ervan uit te gaan dat het een jongen is. Niet dat een jongen minder welkom is hoor, maar het is gewoon mijn eigen meisjes hart die het leuk zou vinden om meisjes kleren te shoppen en een meisjes naam te bedenken.

Wat nu, mijn man wil eigenlijk geen speciale geslachtsecho doen. Hij wil wachten tot de 20 weken echo om officieel te weten wat het geslacht is. Maar eerlijk gezegd duurt mij dit wel erg lang. Ik ben bang dat het straks 7 weken later is en ik er helemaal vanuit ga dat het een meisje wordt en dat het dan toch opeens een jongen blijkt te zijn. Immers is er alsnog 25% kans dat het wel een jongen word. Ik ben bang dat ik dan toch wat teleurgesteld ben. Weet ik het al eerder kan ik mij hier makkelijk aan adapteren en mijn gedachten ervan af zetten. En is het wel een meisje, dan kan het shoppen beginnen, haha. Je hoort het dus, ik wil wel een geslachtsecho. Deze gaat er dan ook wel komen denk ik.

Hier staat een korte uitleg van de nub theorie.

Oja, en die combinatietest kwam gelukkig weer net als de vorige keer uit op een laag risico, want je hebt altijd een bepaalde risicofactor. Maar niks raars dus. We kunnen dus met een gerust hart verder gaan. Fijn.

 

7 jaar geleden

Hihi, met mijn eerste zwangerschap heb ik dit ook niet echt geweten. Ik zal morgen of overmorgen de blog over het geslacht plaatsen :) nog even geduld.

7 jaar geleden

Tja daarom wordt er ook gezegd dat het 75% kans is. Precies de reden dat ik toch zekerheid wil. Al blijft er altijd een kleine fout percentage, ook met de echo's.

7 jaar geleden

Dank je wel. Ja ik vind het sowieso bizar dat ze het met 14 weken al kunnen zien tegenwoordig en met de nub theorie nog eerder...

7 jaar geleden

De NUB klopte bij mij niet, er werd gezegd een jongen, maar Iris is toch echt een meisje ;-) Leuk om een extra echo te doen, weer even gluren!