{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik kan wel zwanger worden maar niet zwanger zijn

Afbeelding blog 'Ik kan wel zwanger worden maar niet zwanger zijn'

Zoals ik in mijn eerdere blogs al verteld heb, ik heb een hele zware zwangerschap gehad. Ik had super erge bekken instabiliteit waardoor ik m'n hele zwangerschap in een rolstoel zat en nu nogsteeds niet helemaal hersteld ben.

Mij is toen verteld dat wanneer ik weer zwanger word, de kans onwijs groot is dat ik voor de rest van mijn leven in een rolstoel beland. Tja oke, op dat moment deed het me vrij weinig want ik was er al van overtuigd dat ik het bij 1 kindje wilde houden en mijn man was het daar mee eens. De zwangerschap hebben wij beide als onwijs heftig ervaren dus het was goed zo.

14 maanden lang vond ik het ook echt goed zo. Wanneer iemand vroeg of er een tweede kwam, antwoorde ik direct 'nee zeker niet!' Ik benoemde voor mezelf alle voordelen van het hebben van 1 kindje en alle nadelen van het hebben van 2 kindjes. Wanneer Xem na een lange hangerige/ huilerige dag eindelijk even sliep dacht ik 'pfoe en als ik nu nog een kind zou hebben dan is m'n rust helemaal weg'. Of wanneer we opstap waren met vrienden die meerdere kids hebben 'zo nou gelukkig hebben wij al dat gedoe niet'. Zo maakte ik mezelf wijs dat ik zelfs al kon het, dan wilde ik het niet. En ik geloofde het echt.

Totdat ik ineens 5 dagen overtijd was. Ik heb een spiraal dus de kans is wel heel klein dat ik zwanger zou zijn. Maar toch spookt het in je hoofd. Wat nou als het wel zo is? Wat moet ik dan? Mijn lichaam kan het niet aan maar weghalen daar moet ik ook niet aan denken.

Ik deed een test en die bleek negatief te zijn. Wat een opluchting! Of toch niet? Opeens voel ik daar ergens diep van binnen toch een klein verlangen...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je