{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik heb zo'n dubbel gevoel

Na 2 te vroeg geboren kindjes hoop ik nu wat dichterbij de uitgerekende datum uit te komen. Of toch niet?

Afbeelding blog 'Ik heb zo'n dubbel gevoel'

Mijn eerste twee zwangerschappen doorliep ik fluitend. Een dag voor de geboorte van mijn dochter stond ik nog achter de bar van ons eigen eetcafé. Het enige probleem waren de geuren. Die kwamen 10x zo sterk binnen. Dus je begrijpt dat als iemand iets uit het frituur wilde hebben ik niet echt stond te trappelen. Maar verder voelde ik me beter, sterker en fitter dan ik me ooit had gevoeld.

Na 35w2d werd de oudste geboren. Gelukkig een hele sterke meid en ze mocht dan ook tegen alle verwachtingen in met een weekje al mee naar huis. Die week was voor mij ook lang genoeg. Je hebt een klein wondertje gekregen en daar wil je gewoon het liefst thuis in een vertrouwde omgeving van genieten.

De tweede werd wederom met ruim 35 weken geboren, dus weer in het ziekenhuis. Helaas duurde het hier iets langer omdat hij de borst niet wilde pakken. Uiteindelijk hebben we besloten om af te kolfen en het met de fles te geven. Toen bleek dat dit goed ging mocht ook hij gelukkig mee naar huis en kon het genieten beginnen.

Geheel tegen alle verwachtingen in kwam ik er begin dit jaar achter dat ik zwanger ben van de derde. Het was wel even schrikken omdat ze niet echt gepland was. Na alle toestanden die we met de eerste 2 hadden gehad, 5 miskramen en meerdere ki pogingen, hadden we eigenlijk zoiets van "het is mooi geweest, we mogen heel blij zijn met onze 2 wondertjes". 

Inmiddels zijn we gewend aan het idee en is ze super welkom. Mijn grote wens vroeger was eigenlijk een groot gezin, dus komt het toch nog een beetje in de buurt. Ik weet dat het niet te plannen is, maar ik heb vanaf het begin gezegd: deze komt niet voor de 37 weken. Ik wil nu gewoon mijn kindje meteen mee kunnen nemen. Niet weer dat geklep naar het ziekenhuis, maar lekker genieten van dit kleine kadootje.

Inmiddels ben ik ruim 33 weken zwanger en voel ik mij heel dubbel. Alles doet me pijn, ik ben moe en heb al 2x op het ziekenhuis gezeten ivm hele pijnlijke harde buiken. Diep van binnen hoop ik dat ze nog even blijft zitten, maar ergens mag ze van mij ook wel nu meteen komen. Echt genieten van deze zwangerschap kon ik alleen helemaal in het begin. Bij mijn andere zwangerschappen was ik helemaal enthousiast als ik ze voelde schoppen en liet ik het het liefst aan iedereen voelen. Nu ben ik blij als ze even niet schopt. Ondanks dat ze volgens de gyneacoloog klein is voor de periode kan ze flink schoppen en doet het meestal ook echt pijn.

Nog even doorzetten. Gelukkig weet ik waar ik het voor doe. Als ik naar mijn oudste 2 kijk voel ik zoveel liefde. Nooit gedacht zulke sterke gevoelens voor iemand te kunnen hebben. Nog even en dan kan ik haar in mijn armen houden, en dan hoop ik dat net als bij de andere 2 alle "negatieve" dingen zijn vergeten.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je