Snap
  • Zwanger
  • Gezond
  • post

Ik ben oh-ho-hop en soo moe!

Niet meer in slaap kunnen vallen na nachtelijke plaspauze

Normaal ben ik echt een doornroosje, leg me ergens neer en ik slaap zo. Maar sinds ik zwanger ben is dit een heeeel ander verhaal. Ik vind van mezelf dat ik best een stoere meid ben. Probeer niet (té) veel te zeuren, niet te snel te klagen.

Het slapen is een ramp! Ik ben al ruim 2 maanden zo goed als slapeloos. Rusteloze benen en armen, rugpijn, hormonen, vermoeid en harde buiken. Ik voel me gebroken.

Momenteel zit ik in een periode dat ik wel snel inslaap (geen wonder, ben echt kapot) maar na een uur of 2/3 word ik wakker en kom dan met geen mogelijkheid meer in slaap. Tot 1 1/2-2u voor de wekker gaat en dan lig ik ineens heel diep in slaap! En natuurlijk ben je dan de volgende ochtend kei brak. Beetje vervelend ook met werk.

Het is nu zo erg dat ik minder moet gaan werken (advies verloskundige) omdat ik gewoon oververmoeidheids-verschijnselen vertoon. Ik moet dus hazenslaapjes gaan doen tussendoor. Maar ja ik werk nog fulltime??? Vind het moeilijk in te schatten hoe ik nu minder moet gaan werken. Elke dag minder uren of bijv. woensdagmiddag vrij om een soort break te maken in de week?

Slapen of sliepen jullie goed bij de zwangerschap?

10 jaar geleden

Wat naar dat je zo slecht slaapt, hopelijk gaat het gauw beter en kun je wat rust inhalen! Tip voor rusteloze benen, klinkt een beetje gek, maar mijn vriendin had er heel erg last van en bij haar hielp het: Een stuk zeep onder je laken bij je voeten leggen. Tsja het valt te proberen, wie weet ;)

10 jaar geleden

Ik ben in verwachting van derde nu 20 weken slaap ook heel slecht, ga tegen 10 uur erin slaap dan tot uur of 12 dan van half 2 tot 4 uur verder niet met 2 kinderen van 3 jaar en 4 jaar best vermoeiend. Die van 3 jaar gaat nou overdag zo anderhalf uur na buurvrouw zodat ik dan kan liggen aangezien ik ook nog bekkeninstabiliteit heb.

10 jaar geleden

Ja was net op conrole en MOET komende week iets met arbo arts geregeld hebben zelf, anders gaat mijn huisarts bellen. Dus......maandag maar even gaan bellen idd

10 jaar geleden

Ik sliep alleen op het einde slecht. Doe maar rustig aan!