{{ message.message }}
{{ button.text }}

Ik ben er helemaal klaar mee!!

'Zo! Het huwelijk is je goed bevallen...je bent lekker aangekomen.' Op de markt spreekt de moeder van een oud-klasgenoot me aan.

Afbeelding blog 'Ik ben er helemaal klaar mee!!' Achtergrond blur afbeelding

'Zo! Het huwelijk is je goed bevallen...je bent lekker aangekomen.'

Op de markt spreekt de moeder van een oud-klasgenoot me aan. Het is 2 dagen voor mijn uitgerekende datum. Ik kan wel huilen zo boos ben ik. Mijn moeder neemt het woord over en vertelt dat ik elk moment kan bevallen. 'Nou, sterkte dan straks,' krijgt de vrouw ook nog over haar lippen.

Ik wil haar huis. Mezelf verstoppen en wachten tot het allemaal over is. 

Ik voel me helemaal niet zwanger, alleen dik. Mijn eigen schoenen zijn mijn grootste vijand. De hele zwangerschap heb ik mijn kindje nauwelijks gevoeld. Ook nu voel ik alleen het gewicht op mijn bekken drukken. Dan hoor ik opeens een hoop herrie uit de konijnenkooi. Daar zie ik nog net mijn konijntje Jip stuiptrekken om vervolgens niet meer te bewegen..dood. Ook dat nog. Ik huil totdat,ik niet meer kan en bel mijn man dat ie naar huis moet komen. Daarna ga ik zo min mogelijk de deur uit.

De datum verstrijkt en verandert in 2 weken na de uitgerekende datum. De 2 langste weken ooit. Met koffer sta ik op vrijdagochtend in het ziekenhuis.  Daar vertelt de gynaecoloog dat alles er goed uitziet en ik volgende week donderdag terug mag komen.... Pardon!! Ik begin te huilen. Ik had verwacht die dag ingeleid te worden. De gynaecoloog ziet het ook en nu mag ik toch maandag komen om ingeleid te worden. Het hele weekend kan ik alleen maar huilen, ik wil niemand zien. Het is gewoon klaar nu!

Maandag 5 voor half 8 staan we op de afdeling...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je