{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hulp helpt hopelijk.

Er is niks mis met hulp vragen.

Afbeelding blog 'Hulp helpt hopelijk.' Achtergrond blur afbeelding

Oh dames, wat is het soms moeilijk om hulp in te schakelen. Ik weet er alles van. Het lijkt vooral moeilijk om hulp in te schakelen over mentale kwesties. Ik moest vanochtend even met de huisarts bellen, omdat ik het herhaalrecept voor mijn vitamine D kwijt was geraakt, maar ook moest ik bellen voor wat hulp bij mijn geestelijke gesteldheid. Dit had ik namelijk aan mijn verloskundige beloofd te doen. De eerste vraag ging soepel. Ze weten immers dat ik die vitamine D nodig heb en er zijn genoeg anderen die dit ook nodig hebben. Gelukkig was ik mijn gesprek al begonnen met "Ik heb twee vragen". De telefoniste vroeg na mijn eerste vraag daarom ook meteen door over wat mijn tweede vraag was. Wat ik niet had verwacht was hoe soepel alles vervolgens uit mijn mond kwam. "Ik ben zwanger en fysiek gaat het super, maar mentaal gaat het niet helemaal lekker. Kan ik hierover met iemand praten?". Alsof het de gewoonste vraag was, en dames zo'n gekke vraag is het niet, legde ze me uit dat ze een wijkverpleegkundige van de GGZ hebben. Ze zou even overleggen voor een afspraak en vanmiddag kon ik hierover terugbellen.

Soms is het lastig om voor mentale probleempjes hulp in te schakelen, omdat je het zelf al zo moeilijk begrijpt, kan snappen en laat staan kan uitleggen. Toch zijn er goeie opties voor hulp naast je eigen man. Hoe fijn het ook is om naast je leuke kanten ook je mentale problemen te delen met je eigen man, is hij natuurlijk geen psycholoog. Mijn man luistert naar me, troost me en probeert me altijd te begrijpen en dat vind ik fijn. Toch is het soms beter voor mezelf en ook voor onze relatie om dit ook met iemand anders te delen. Buiten mijn dierbaren om, buiten de binnenste kringen om. Iemand die dit vaker voorbij ziet komen en je echt tools kan geven om het aangenamer te maken de komende periode. Dat is het positieve, het is maar voor even.
Mocht je naar aanleiding van deze blog het gevoel krijgen dat het ook voor jou zou helpen om met iemand te gaan praten, vraag bij je verloskundige of huisarts dan eens naar de mogelijkheden. Hulp vragen kan je echt helpen namelijk! Je bent niet alleen, ik ben daar het bewijs van.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je