{{ message.message }}
{{ button.text }}

Huisje, Boompje, Beestje

Huisje, boompje, beestje, maar dan zonder een huisje een boompje en een beestje!

Afbeelding blog 'Huisje, Boompje, Beestje'

Terwijl ik het nog steeds hartstikke naar mijn zin heb bij Mamaplaats begin ik toch wel een beetje te peinzen over de toekomst. Waar ik voorgaande jaren de zekerheid had dat ik na de zomervakantie weer begon met school, is die zekerheid nu compleet verdwenen. Ik ga 20 september naar Australië, dat weet ik wel. En daarna? Geen idee!

Ondertussen zijn mijn vriend en ik nu bijna 4,5 jaar samen. En dat is voor ons een tijd dat we het huis uit willen. Hij werkt fulltime en ik ben bijna klaar met mijn studie. Een tijd geleden hebben we besloten om ons eens te gaan oriënteren op de huizenmarkt, en wat bleek? Een huisje (in de Bilt) krijgen als beginner is helaas niet zo makkelijk. De koophuizen zijn er ontzettend duur en wil je gaan huren dan heb je minimaal 7 inschrijfjaren nodig wil je in aanmerking komen voor een huis. Nu is het zo dat wij beide uit de Bilt komen en wij hier ook absoluut niet weg willen! Dat maakt het toch een stuk lastiger. Het is nu afwegen dus. Is het handiger voor ons om te gaan kopen, of kunnen wij beter gaan huren? Gaan we voor iets waar we gelijk in kunnen óf kiezen wij iets waar nog het een en ander aan moet gebeuren? Kortom: dilemma's. 

Deze tijd dan maar gebruiken om te gaan sparen en misschien na Australië meer geluk. Niet dat ik nu stop met zoeken natuurlijk ;). Over Australië gesproken, ook dat komt steeds dichterbij. Herinnert mij eraan dat ik nog geen visum heb. En nog niks gepland heb, of uitgestippeld heb. Nou verblijven wij natuurlijk 5 van de 6 weken bij familie, dus echt zorgen hoef ik mij ook niet te maken. Familie bezoek is toch net iets anders en zij zullen ons alle mooie plekjes laten zien. Toch is dit echt een cursus los laten voor mij, aangezien ik overal op voorbereid wil zijn. Ohja en een grote koffer moet ik nog hebben! 

Nu vroeg ik mij af. Hoe doen jullie dat met kinderen? Op vakantie gaan, alles plannen (of juist niet), een geschikte vakantie zoeken enzovoort. Ik ga vaak heel internet af op zoek naar een goede accommodatie. Als ik er één gevonden heb ga ik naar Zoover en bekijk ik de reacties. Kortom: ik wil niet voor verrassingen komen te staan. Niet op vakantie in ieder geval. 

Heeft iemand nog tips voor de huizenmarkt of voor mijn reis naar Australië? Laat het me weten, alle tips zijn welkom :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je