{{ message.message }}
{{ button.text }}

Huisarts

Cyclusonderzoek

Afbeelding blog 'Huisarts'

Afgelopen maandag 29 oktober ben ik naar de huisarts gegaan. Mijn man en ik proberen al 8 maanden zwanger te worden. Helaas zijn wij nog niet zwanger. Ik wil eerst een beetje ons verhaal vertellen voor ik verder in ga op de afspraak.

Mijn man en ik zijn binnenkort 5 jaar bij elkaar. Zelf wil al jaren een kleine en ben nu 24 jaar oud. Mijn man is 25 en wou eerst geen kinderen en toen werd het een jaar of 30. Alleen ineens afgelopen december zei hij kom we gaan ervoor. Ik ben dus ben afgelopen februari gestopt met de pil.

Mijn cyclus is vanaf dag 1 een dikke bende. Ik heb zelf zo'n 12 jaar de pil geslikt en nu lopen mijn cyclussen uit een van 60 dagen naar 21 met een gemiddelde van 35 dagen. Mijn man is militair en is daardoor helaas niet veel thuis. Ons geluk is wel dat wij aardig makkelijk om de dag kunnen 'klussen'. Blijft een leuke verwoording ;D.

Ik ben in 2017 al eens bij de gynaecoloog geweest omdat er gedacht werd aan verklevingen. Gelukkig bleek ik toen helemaal in orde te zijn. Zat toen nog wel aan de pil.

Nu terug naar afgelopen maandag...

Ik kon gelukkig snel terecht bij de huisarts. Ik kom daar aan en de huisarts wil mij gelijk alweer weg sturen omdat mijn man ik nog geen 12 maanden 'bezig' zijn. Ik vraag gelukkig of ze toch wil luisteren naar ons verhaal. Met een leeftijd van 24 ben ik behoorlijk jong nog en volgens de dokter goed vruchtbaar. Na het luisteren dat ik de afgelopen 8 maanden hooguit 5 cyclussen gehad te hebben begon ze zich toch zorgen te maken.

Eerst wou ze mij gelijk doorsturen voor een vruchtbaarheidsonderzoek. Ik vond dat alleen wel snel omdat we nog geen 12 maanden bezig zijn. Nu wordt ik doorgestuurd voor een cyclusonderzoek. Geen idee wat een cyclusonderzoek is....

Ik vind het allemaal heel spannend en ga hier dan ook alles vertellen over wat ze gaan doen en hoe wij ons eronder voelen. Zodra ik zwanger ben laat ik het weten. Ik hoop in ieder geval dat we deze maand toch die 2 streepjes krijgen!

Volgende week laat ik weer wat weten. Tot volgende week!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je