{{ message.message }}
{{ button.text }}

How to: decoreer je eigen gipsbuik met spiegel

een beschrijving om je eigen gipsafdruk te mozaieken met spiegelstukjes.

Afbeelding blog 'How to: decoreer je eigen gipsbuik met spiegel' Achtergrond blur afbeelding

Decoreer je eigen gipsbuik!

Toen ik 34 weken zwanger was van Vanessa heeft papa een gipsafdruk gemaakt van mijn buik. Daar wilde ik natuurlijk ook wat leuks mee doen. En het liefst iets totaal anders dan een schildering wat ik al zo vaak voorbij had zien komen. Toen kwam ik op het idee om hem te gaan mozaïeken, maar die standaard mozaïek steentjes kon ik vrij moeilijk vinden en het vierkante vond ik er ook niet zo mooi aan. Toen dacht ik, waarom niet mozaïeken met kapot geslagen spiegel!

Ik kreeg zoveel leuke reacties op mijn creatie! En nog steeds vragen er regelmatig mensen waar ik dat heb laten doen. Als ik dan vertel dat ik dat zelf heb gedaan zijn mensen vaak verbaasd en krijg ik de vraag hoe ik dat dan gedaan heb. Dat bracht mij op het idee om er een how to van te maken op mijn blog! Dus ben je zwanger? Of heb je ergens nog een gipsbuik liggen waar je altijd nog wat mee wilde doen? Dan is dit idee misschien ook iets voor jou.

Ik ga jou stap voor stap uitleggen hoe je een gipsbuik maakt met spiegel. Dit is mijn eigengemaakte buik waar ik 3 jaar later nog steeds heel blij mee ben! Iets wat je zelf maakt heeft toch altijd net dat beetje extra vind ik.

14590365_887578648042259_674982176242032

Welke spullen heb je nodig?

Om een spiegelbuik te maken heb je de volgende benodigdheden nodig: Een spiegel (ik heb een oude badkamerspiegel gebruikt), een hamer, een oude grote handdoek, bizon lijm tube, een pakje voegmiddel.

Stap 1: Als je nog geen afdruk van je zwangere buik hebt gemaakt, is dat het eerste wat je gaat doen. Heb je er al wel ééntje klaarliggen? mooi! dan kan je aan de slag!

Stap 2: leg de spiegel in de handdoek en vouw hem dicht. Sla vervolgens met de hamer de spiegel in mooie kleine stukjes. Doe dit het liefst even buiten.

Stap 3: leg nu je gipsbuik en de handdoek met spiegelstukjes klaar op tafel. Tijd om te plakken.

Stap 4: doe wat lijm achterop elk spiegelstukje en plak deze op de buik. Werk van buiten naar binnen voor een mooi resultaat. als je van binnen naar buiten gaat werken heb je kans dat je niet zo mooi uitkomt op het einde. Voor het plakken heb ik deze montagelijm gebruikt.

Stap 5: Als je de buik helemaal beplakt hebt laat hem dan even een dag goed drogen. Is de buik droog? Super! dan is het nu tijd om hem te gaan voegen. Door de buik te voegen komen de spiegelstukjes "in" de buik te liggen en heb je dus geen last meer van scherpe randen die uitsteken. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het voegmiddel en smeer de buik ermee in met de zachte kant van een schuursponsje. Ik heb gewoon een simpel goedkoop pakje voegmiddel van de gamma gebruikt in de kleur lichtgrijs, maar misschien heeft de action dit ook wel.

Stap 6: laat de buik nog een keer goed drogen/uitharden na het voegen. Vervolgens heb ik de buik nog wat opgepoetst met een vochtige doek voor een mooi glimmend eindresultaat.

Je hebt nu je eigen spiegel gipsbuik gemaakt!

Wil je meer van mij lezen? En vind je het leuk om mij te volgen? Dat kan ook op www.diapersandheels.nl

Liefs.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je