Snap
  • Zwanger
  • zwangerschap
  • vakantie
  • kamperen
  • hoogzwanger
  • Buitenland

Hoogzwanger op vakantie?!

Hallo allemaal,

Hier weer een blogje van mij uit. Ik wil het namelijk hebben over mijn vakantie en of we dit überhaupt wel gaan doen deze zomer? Ik ben namelijk op dit moment als 31 weken zwanger en als ik zou vertrekken zou ik 35 weken zwanger zijn. Of te wel één weekje met verlof.

Mijn plan was om naar Frankrijk af te reizen, lekker ruim twee weken genieten van het zonnetje en mijn fijne gezin. Het is alleen zo dat er nu natuurlijk Corona is én dat ik ook op dat moment zelfs nog 35 en een halve week zwanger ben dus niet geheel zonder risico zal reizen. De reis is namelijk zo'n 11 uur lang in de auto zitten om op het prachtigste plekje van Frankrijk te kunnen komen om vervolgens twee weken te genieten van elkaar en van de kindjes. Het feit is alleen dat ik dan dus terug zal reizen met 37,5 week of te wel hoogzwanger. In principe maakte ik mij niet heel veel zorgen want hé beide kids zijn ingeleid met 41 weken dus ik verwacht die kleine niet zo snel.

Maar toen ik afgelopen week een groeiecho had en er wederom werd gezegd dat de kleine man weer voorloopt op groei dus de kans aanwezig is dat we na een volgende groeiecho wellicht eerder ingeleid worden. Dit maakte mij toch wel aan het twijfelen want als ik dan met 35 weken een groeiecho krijg en dan wellicht overgedragen word aan het ziekenhuis zal dit betekenen dat ik met 36 weken weer controle heb en dan met 37 weken wederom. Dit zou niet door kunnen gaan als ik dus in Frankrijk zit en dat maakte dat mijn besluit vast stond om toch in Nederland te blijven. De gezondheid van mijn mannetje en van mijzelf is dan veel belangrijker.

Maar de opties nu... gaan we toch kamperen op een camping in Nederland of blijven we thuis en genieten we van dagjes uit? Die keuze heb ik nog niet helemaal gemaakt maar ik denk dat we toch er even uit zullen gaan omdat de kids dit zo leuk vinden. Het belangrijkste is dat ik de kids een vakantie gun, vrijheid en lekker genieten van de buitenlucht, als ik dan op een stoel kan liggen in het zonnetje is ook mijn vakantie helemaal prima!

Dus wij bekijken nog wat campings en kunnen hopelijk nog iets leuks vinden en anders maken we er leuke dagjes uit van. Volgend jaar gaan we heerlijk met drie mannetjes naar de camping in Frankrijk en zullen we enorm genieten van het samenzijn misschien nog wel extra omdat de vakantie dit jaar niet door is gegaan.

Tot welk termijn zijn jullie nog op vakantie gegaan tijdens de zwangerschap?

Liefs Eline

3 jaar geleden

Wij zijn met Pinksteren een weekje naar Terschelling geweest. Was toen 34 weken zwanger en 35 weken toen we weer naar huis gingen. Heerlijk om er toch nog even uit te zijn geweest! Mooi eiland en lekker rustig! Ik zou nu zelf niet meer naar buitenland gaan, maar zo m'n tas weer pakken om hier in Nederland weg te gaan!

3 jaar geleden

Hé, allereerst wil ik je van harte feliciteren dat je weer een nieuw kindje op komst hebt! Bij ons gaat het allemaal iets moeizamer... Je kan ook gewoon een vakantie in het binnenland houden en je hier volop amuseren? Staycation rocks! Wij blijven deze zomer ook gewoon in ons eigen vertrouwde stekje. Als je toch op een strand wil gaan liggen kan dat ook in Nederland, hier een artikel dat ik leuk vond over rustige stranden in Nederland: https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/rustige-stranden-in-nederland/