{{ message.message }}
{{ button.text }}

Zwanger worden, zwanger zijn..Mama!

Afbeelding blog 'Zwanger worden, zwanger zijn..Mama!'

Zwanger worden, zwanger zijn, bevallen, kraamweek..het is allemaal zo mooi en bijzonder, iemand die dit nog nooit heeft mee gemaakt zou het niet kunnen snappen en begrijpen, het is iets wat je moet beleven in je leven en dan pas snap je hoe mooi dit toch allemaal is. 

Het begint al bij het moment dat je besluit om voor een kindje te gaan, je gooit de pil weg en de stap is gemaakt, dit moment, deze stap is al heel bijzonder en mooi en een nieuwe fase in je leven, en een grote stap die je maakt in je relatie met je partner. En dan is het wachten wachten, wanneer wordt je ongesteld en wanneer ben je vruchtbaar en wanneer kan ik gaan testen..

Je voelt je anders en je kan het niet uitleggen hoe, je wordt niet ongesteld en wordt zenuwachtig, je doet de beroemde test en je wacht af..en dan Jaaa 2 streepjes, je kan niet meer terug en de nieuwe fase is in gegaan, je bent zwanger, wat een vreselijk mooi en onbeschrijflijk moment. 

Informatie zoeken op het internet en alleen maar lezen over zwanger zijn en nergens anders meer aan denken, de eerste afspraak met de verloskundige wordt gemaakt en een afspraak voor een echo, wat ontzettend spannend allemaal en nieuw, je voelt je super zwanger ookal voel en zie je nog niks.

Dan begin je de weken te tellen, de eerste weken gaan nog langzaam en je leeft toe naar de 12 weken en de 20 weken en alles staat in het teken van mooie echo's en bezoekjes aan de verloskundige, het eerste beeld van je frummeltje en het horen van het hartje, zo prachtig en mooi allemaal.

Je buik groeit en groeit, en wat ben ik verliefd op zwangere buiken..ik vind het altijd erg mooi zo'n dikke bolle buik naar voren, en elke week maakte ik een foto van mijn buik hoe hij groeide. 'S avonds op de bank de bewegingen van je kleintje voelen en uiteraard op momenten dat het niet uit komt en de kleine je wakker houdt. Ik vond het heerlijk het zwanger zijn, ondanks de kwaaltjes.

En dan is het moment daar..de weeën beginnen en de bevalling is van start gegaan, je denkt Damn!!!! Nooit gedacht dat het zooo pijn zou doen, want die pijn kun je je echt niet voorstellen als je het nog nooit hebt gevoeld, maar je lichaam is sterk en tenslotte komt je kleintje eraan dus je geeft er aan over. Elke bevalling is anders en wordt door elke vrouw anders beleefd, soms heel mooi en soms ook als een hel. Mijn bevallingen waren zeker niet makkelijk en duurden ook erg lang, dus zeker pittig..maar ik vond het prachtige bevallingen en kijk er goed op terug en vond het erg bijzonder allemaal.

Dat was dan het einde van je zwangerschap en ligt je baby'tje op je buik en in je armen, je voelt je de gelukkigste vrouw op aarde en je baby is prachtig, je voelt gelijk zo ontzettend veel liefde, en wat is dat toch raar want je kent het kleintje nog maar net en het is ook nog zo klein, maar die band die je voelt is onbeschrijflijk. Alle eerste momenten zijn bijzonder en dit is het meest ingrijpende wat je met je partner allemaal doormaakt, zo mooi. Ik zelf ben in het ziekenhuis bevallen en dan komt het moment dat je thuis komt met je kleintje, weer een fase afgesloten..de geboorte, nu moet je je kleintje groot gaan brengen en het showen aan je dierbaren, ook een mooi moment.

Je krijgt een kraamhulp en laat je vertroetelen en verzorgen en laat alles over je heen komen, de kraamhulp leert je een en ander en geeft tips, en jij..jij kan alleen maar naar je kleintje kijken en het liefst houd je het heel dichtbij je. Bezoek komt langs en trots toon je je kleine aan je familie en vrienden. Je zorgt dat het allermooiste geboortekaartje de deur uit gaat en je partner geeft de kleine aan bij de gemeente, het is officieel..er is een wereldwonder bij, en die is helemaal van jou!

Je leeft in je eigen wereldje en de rest van de wereld bestaat even niet en is ook niet belangrijk. Een aantal weken lang is jouw kleintje het belangrijkste en leer je hem/haar kennen en ga je er met ups en downs doorheen, je leert van alles, ziet het soms even niet meer zitten en je ziet je kindje veranderen en wordt steeds meer verliefd.

Je kindje wordt groter en groter en elke fase is prachtig en heeft iets leuks, en zo ben je in een korte tijd een ander mens geworden want je bent..Mama! Alle eerste momenten vanaf het moment dat je zwanger raakt zijn bijzonder. Toen ik nog geen mama was kon ik mij dit niet voorstellen en dacht ik altijd 'ja ja het zou allemaal wel, wat is er nou zo bijzonder aan?' Maar dat voel je wel als het eenmaal zo ver is.

Ik heb het geluk gehad om het twee keer mee te mogen maken, beide keren van moment met stoppen met de pil tot aan de geboorte waren prachtig, het zwanger zijn vond ik heerlijk, ookal had ik de tweede keer bekkeninstabiliteit, het blijft allemaal erg bijzonder.

Ik kan echt zeggen dat mama worden en mama zijn het mooiste is wat er bestaat! Tenminste dat vind ik..ik heb het allemaal zo beleefd, en vind het erg leuk allemaal.

En dan nu..moet ik dit prachtige hoofdstuk van het zwanger worden en zwanger zijn en bevallen afsluiten en nooit meer mee maken, we hebben 2 prachtige gezonde meiden en wij vinden het goed zo. Ons gezin is goed en druk genoeg ;) Maar ooooh wat is dit moeilijk, want zoals ik het hierboven heb beschreven zo heb ik het beleefd en vond het allemaal super, en nu zou ik dit niet meer mee maken en voelen, dat is toch wel erg dubbel.

Ik ben trots op mijn 2 mooie meiden en we gaan nu allemaal weer nieuwe fases in en genieten volop, maar ik besef wel dat alles wat ik nu mee maak met Celine dit de laatste keer zou zijn. Met de borstvoeding ben ik nu net gestopt en ook dat vond ik geweldig mooi en bijzonder en dit heb ik nu dus af moeten sluiten en zou ik nooit meer meemaken.

Dus ik geniet van elke dag en elk moment met mijn kindjes en voel me gezegend met deze mooie dierbare momenten en gezonde meiden. Ik leg ook veel vast van alle bijzondere momenten want zoiets moois zul je nooit meer meemaken.

Op naar de nieuwe fases en momenten van de kids en dag mooie zwangerschappen, bedankt dat ik dit zo mooi heb kunnen mee maken!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je