{{ message.message }}
{{ button.text }}

Holy Shit, bevallen binnen 9 maanden!

En plots veranderd je leven: het moment waarop je weet dat je zwanger bent!

Afbeelding blog 'Holy Shit, bevallen binnen 9 maanden!' Achtergrond blur afbeelding

Het moment dat ik wist dat ik zwanger was ging er maar 1 ding door mij heen: Holy Shit!
Het ging als volgt:

Manlief is gezellig aan het ontbijten. Niet wetende welk tafereel er zich in de badkamer afspeelt.

Heel de nacht onrustig geweest. Ronde 4. Zou het? Rap naar het toilet en een test doen.
Ik zit nog op het toilet en plots: OMG: 2 streepjes. "Holy shit", dat wil zeggen dat ik binnen 9 maanden moet bevallen. aaaargh!!!! (Sorry voor het taalgebruik, maar dit is letterlijk wat ik dacht, want deze baby zou de eerste zijn en ik had toen een doodsangst voor bevallingen).
Met mijn broek nog half op mijn enkels snel naar beneden gerend. Tegen manlief gezegd dat we nu écht wel een grotere auto nodig hebben. Ik toonde de test, maar manlief moest toch eens vragen wat die 2 streepjes eigenlijk betekenden. Beiden super-blij!
Reeds van het moment dat we voor een baby gingen, keek ik ernaar uit om het nieuws van de daken te schreeuwen.(Dit deden we via dit zelfgemaakte filmpje: https://vimeo.com/124019920 )

 Ik moest het nieuws snel verkondigen want ik werk bij personen met een meervoudige beperking, en moest vanwege risicofactoren bijna onmiddellijk stoppen met werken. En daar zit je dan thuis, 8 maanden voordat je moet bevallen. Dan heb je een zee van tijd om te genieten, doopsuiker te maken, maar ook de tijd om te piekeren omdat je door je job weet wat er allemaal fout kan lopen. Toch heb ik volop genoten en verliep de zwangerschap perfect.

En de bevalling? Die duurde 36 uur. Dus bij de volgende positieve test zeg ik waarschijnlijk opnieuw "Holy Shit".

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je