{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoera zwanger, roze wolk? Echt niet!

Helemaal happy met de zwangerschap maar door alle complicaties zat ik toch niet op een roze wolk!

Afbeelding blog 'Hoera zwanger, roze wolk? Echt niet!' Achtergrond blur afbeelding

Vol ongeloof kijk ik naar de zwangerschaps test, hij is positief! Hoera! Maar wat we toen niet wisten was dat de zwangerschap niet vanzelf sprekend was en niet zonder complicaties verliep. Met 18 weken al rustig aan moeten doen ivm harde buiken en ook nog zwangerschapsdiabetes... met 20 weken spoot ik al insuline en een streng dieet. 25 en 26 weken een ziekenhuis opname ivm vele pijnlijke harde buiken en een verkorting van de baarmoederhals... Rust dat moest ik nemen. Ondanks me rust en dieet en heeeeel veel vrije tijd waarin ik alleen maar op de bank lag en dvdtjes aan kijken was toch met 32 weken opgenomen ivm hoge bloeddruk... derde opname al... pffff nou mag ik hopelijk wel genieten... Niet dus! 35 weken ontregelde zwangerschapsuiker en werd ik opgenomen tot na de bevalling, want ik liep zonder klachten met een bloedsuiker van 2 mmol rond.. Dat is niet goed voor mij maar al helemaal niet voor de kleine baby in mijn buik. Uit eindelijk ingeleid met 37+6 weken zwangerschap en mocht ik eindelijk genieten! We hebben een gezonde zoon gekregen die totaal niet het gewicht en lengte had van een suikerbaby, nog niet eens 6 pond terwijl hij geschat was op 8 pond.

Vaak zeggen mensen hoe jonger hoe ongecompliceerder de zwangerschap is, nou hier niet met 24 jaar! Een volgende zwangerschap? Voorlopig niet!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je