{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoera zwanger

Afbeelding blog 'Hoera zwanger'

Dat ik er achter kwam dat ik zwanger was, was het november 2014. Wat waren wij blij dat er eindelijk een positieve test was. Eerlijk is eerlijk, zolang hebben wij ons 'best' niet hoeven doen. 3 maanden maar het voelde vele malen langer. Ook was het niet zeker of het ons wel gegund zou zijn door meerdere redenen.
's Avonds zijn wij meteen naar de AH gegaan om kaarten te kopen voor onze moeders. Ik was al voorbereid en omdat ik veel van haken hou, had ik sleutelhangers gehaakt van speentjes. 1 roze en 1 blauwe. Snel doorgereden naar onze moeders om het goede nieuws te vertellen! Wat was mijn man zenuwachtig zeg! Ongelooflijk.
Maar ik zal de reacties nooit meer vergeten van onze moeders! Mooi moment was het.

Met de 20 weken echo kwamen wij er achter dat wij een dochter kregen. Wat waren wij gelukkig! In mijn gedachte had ik meteen haar kledingkast gevuld met allemaal roze en een lichtroze kamertje.

De gehele zwangerschap verliep vrij vlekkeloos. Ik voelde mij eigenlijk beter als voor de zwangerschap. Natuurlijk had ik zo mijn kwaaltjes maar het viel mee. Rond half 8 's avonds plofte ik op de bank neer en was ik gesloopt. Maar dat mag toch?
Ik had wel wat last van mijn hormonen.. Mijn man is regelmatig niet blij met mij geweest en ik niet met hem haha..

De maanden vlogen voorbij. Door vermoedelijk nesteldrang vond ik dat wij nog even op zoek moesten gaan naar een ander huis. We woonden 3 hoog, zonder lift dat is niet ideaal. Zo gezegd zo gedaan. Vele huizen gingen aan ons neus voorbij maar voor ons huidige huis waren wij de tweede kijkers. Er was alleen veel animo voor dus er moest snel besloten worden. De eerste keer dat ik ging kijken naar het huis, was ik samen met mijn moeder. Mijn man kon niet mee. Toch heb ik een bod gedaan. En ja hoor hij werd geaccepteerd! Hoera! Mijn man is toen ook gaan kijken en vond het een goede beslissing (gelukkig maar, anders hadden we een klein probleempje).
In maart het huis gevonden en eind april de sleutel. Lekker rap. Klein verhuisteam stond klaar en omdat ik mezelf zo goed voelde, deed ik vrolijk mee. Ik heb wat afgesjouwd.

Ook had mijn man mij nog 'even' ten huwelijk gevraagd in december 2014. Niet echt romantisch en zeker niet 1 voor in de boeken maar goed; hij vroeg mij tenminste! Omdat de kleine op komst was, moet je natuurlijk veel regelen zo ook of je het kind erkent, trouwt, geregistreer partnerschap hebt etc. Mijn man heeft de kleine nog wel erkent maar ook zijn wij voor de bevalling nog even getrouwd. Een prachtige dag. Niet te veel gewoon net mooi. Simpel jurkje, veel familie en een gezellige borrel en vooral: de enige mooie warme dag sinds weken! 10 dagen voor het verhuizen zijn wij in het 'huwelijksbootje gestapt' . Wat een gekkenhuis denk ik achteraf. Maar goed zoals ik al zei: Ik voelde mij top!

De weken daarna had ik het wel wat zwaarder. Het klussen ging niet zoals wij wilde in het nieuwe huis en het duurde maar en het duurde maar. Hallo nesteldrang waar je dan niks mee kan doen!

Ik kreeg regelmatig last van buikpijn en voelde me tonnetje rond. Als ik nu de foto's terug kijk, vraag ik mij echt af waarom. Een mini buikje had ik. Slapeloze nachten kon ik ook toevoegen aan mijn lijstje met kwaaltjes en dat was nog wel het ergste. Zo zo moe zijn. De hele dag niks kunnen van vermoeidheid en 's nachts niet kunnen slapen. Dag in dag uit. Maar hier zullen vast meerdere mama's (to be) zich in herkennen.

14 juli was ik uitgerekend. Uiteindelijk 13 juli bevallen. Hoe dat ging lezen jullie de volgende keer.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je