{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoera, 3 weken zwanger.

Het is zo ver, ik kan een zwangerschaptest doen. Hij is postitief! Ik ben officieel drie weken zwanger.

Afbeelding blog 'Hoera, 3 weken zwanger.' Achtergrond blur afbeelding

Oke, ik heb lang genoeg gewacht, 11 dagen na mijn eisprong vond ik het tijd voor een zwangerschapstest. Ik had pijnlijke borsten, had het idee dat ik opeens alles sterker rook en ik kon mezelf echt niet langer inhouden. Ik moest en zou het nu weten!!

Ik had thuis nog een predictor test liggen. Deze was negatief. Wat? Nee, dat kan niet! Ik hoor zwanger te zijn. Ik plaats dit gelijk op een forum en daar zeiden meerdere mensen al dat dit een niet al te best merk is.

Na mijn werk gelijk naar de kruidvat gereden om nieuwe testen te halen. Ik kon echt niet wachten tot de volgende ochtend (ochtendurine enzo) en heb 's middags gewoon al een test gedaan. En hij was positief! het was even zoeken naar het streepje, maar het streepje zat er. 

Wat raar, wat bizar. Ik ben zwanger. In mij is een cel aan het uitgroeien tot een kindje. 

Nu nog het goede nieuws aan mijn man vertellen. Ik heb een chocoladeletter in de letter P(papa) gekocht, hier de test opgeplakt en in zijn schoen gedaan. Wat was hij blij. 

Stiekem gelijk de eerste foto gemaakt. Week 3. Nog zo pril, er kon zoveel fout gaan.

In de loop van de week kreeg ik dan ook telkens meer krampen. Huh, ik ben toch zwanger! Dan moet ik geen buikkrampen krijgen alsof ik ongesteld word! Wat is dit! Houd op! Blijkt achteraf heel normaal te zijn. Blijkbaar is mijn baarmoeder aan het groeien (best logisch) en dat geeft dezelfde krampen als wanneer ik ongesteld word. Hmm, toch geen prettig gevoel. Elke keer heb ik weer een klein feestje op de wc als blijkt dat ik toch echt niet ongesteld ben geworden.

Ik wil al deze pieker-momenten zo graag met iemand delen. Mijn man is mijn gepraat over baby's, zwanger zijn en symptomen ook al wel een beetje beu. Maar eigenlijk wil ik niet dat 1 iemand dit grote nieuws al eerder weet dan alle andere vrienden of familieleden. Lastig.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je