{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe vroeg moeten de ouders het geslacht van de baby weten?

Afbeelding blog 'Hoe vroeg moeten de ouders het geslacht van de baby weten?'
Eerder deze maand heeft de American Medical Association vermeld dat een eenvoudige bloedtest bij een zwangere vrouw in slechts zeven weken kan het geslacht van haar ongeboren kind kan voorspellen. De technologie is gebaseerd op een procedure die bekend staat als cel-vrij DNA-onderzoek.

Het nadeel is dat met deze optie vaders en moeders ervoor kunnen kiezen de foetus te laten aborteren, omdat het niet het gewenste geslacht is. Een vroege test voor de geslachtsbepaling is slechts het topje van de ijsberg, dat wel. Het maakt deel uit van een snel ontwikkelend gebied dat je wel of niet leuk kunt vinden. Het proces van prenataal onderzoek zal in de nabije toekomst voor een zwangere moeder slechts enkele weken duren.

Hoe kunnen ze het juiste geslacht voorspellen?

Het bloed van de moeder wordt gescand op stukjes DNA van de baby. Wetenschappers gaan dan op zoek naar de Y-chromosomen en als ze deze vinden, is het een jongen. Wanneer de Y-chromosomen ontbreken dan betekent dat de baby XX is, oftewel een meisje. Om deze test aan te gaan, is een eenvoudige prik in de vinger van de moeder in het begin van het eerste trimester het enige wat nodig is. Sommigen mensen maken zich zorgen om welke reden ze dit onderzoek gaan gebruiken. Stel voor dat je dolgraag een jongen wilt en door onderzoek kom je erachter dat het een meisje wordt, dat dan de zwangerschap vroegtijdig op een relatief probleemloze vrije manier te laten beeindigen. Wat vind jij van deze nieuwe mogelijkheid voor het bepalen van het geslacht? En zou jij het na 7 weken al willen weten?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je