{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe voorkomen we stress

Mijn man en ik hebben besloten om voor een tweede te gaan. De vorige keer raakte ik helemaal gestrest en hoe voorkom in dat dit keer?

Afbeelding blog 'Hoe voorkomen we stress' Achtergrond blur afbeelding

In december 2013 besloten mijn man en ik dat we wilden proberen om zwanger te raken. Ik zat toen al jaren aan de pil en wist wel dat het even zou duren, maar toch kon ik mij negens anders meer op focussen. Ik was zo bezig met het zwanger willen worden dat ik er gestressed van raakte. Al na drie maanden was ik bang dat er iets mis was bij mij. In april had ik alweer een negatieve test in mijn handen, ook al voelde ik mij anders, op 8 mei had ik een miskraam terwijl ik dacht niet dat ik niet zwanger was. Vanaf dat moment was ik volledig 'obsessed'. 

Tot de zomervakantie toen mijn man er klaar mee was en zei dat we er maar even mee gingen ophouden. Geen zwangerschapstesten of bijhouden in een app hoe ik mij voelde en waar ik dacht te zitten in mijn cyclus. Tijdens onze vakantie kreeg ik een blaasontsteking dus kon ik er toch niet meer mee bezig zijn. En toen raakten we zwanger!

Maar hoe voorkom ik al die stress dit keer? Om te beginnen ga ik mijn cyclus niet bijhouden. Er zit toch geen regelmaat in, dus erop rekenen werkt toch niet. Dat betekend dus ook dat ik niet ga uitkienen wanneer we het beste kunnen 'klussen', gewoon genieten van het moment.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je