Snap
  • Zwanger

Hoe voorkomen we stress

Mijn man en ik hebben besloten om voor een tweede te gaan. De vorige keer raakte ik helemaal gestrest en hoe voorkom in dat dit keer?

In december 2013 besloten mijn man en ik dat we wilden proberen om zwanger te raken. Ik zat toen al jaren aan de pil en wist wel dat het even zou duren, maar toch kon ik mij negens anders meer op focussen. Ik was zo bezig met het zwanger willen worden dat ik er gestressed van raakte. Al na drie maanden was ik bang dat er iets mis was bij mij. In april had ik alweer een negatieve test in mijn handen, ook al voelde ik mij anders, op 8 mei had ik een miskraam terwijl ik dacht niet dat ik niet zwanger was. Vanaf dat moment was ik volledig 'obsessed'. 

Tot de zomervakantie toen mijn man er klaar mee was en zei dat we er maar even mee gingen ophouden. Geen zwangerschapstesten of bijhouden in een app hoe ik mij voelde en waar ik dacht te zitten in mijn cyclus. Tijdens onze vakantie kreeg ik een blaasontsteking dus kon ik er toch niet meer mee bezig zijn. En toen raakten we zwanger!

Maar hoe voorkom ik al die stress dit keer? Om te beginnen ga ik mijn cyclus niet bijhouden. Er zit toch geen regelmaat in, dus erop rekenen werkt toch niet. Dat betekend dus ook dat ik niet ga uitkienen wanneer we het beste kunnen 'klussen', gewoon genieten van het moment.

7 jaar geleden

Het heeft inderdaad allemaal geen haast. Het komt wanneer het komt.

7 jaar geleden

Toevallig ook nog eens dezelfde naam. Dat er al een kleintje rondrent scheelt zeer in de druk en spanning. Jij ook succes gewenst!

7 jaar geleden

Stress? Waarom? Je wéét dat jouw lijf het nog doet, je weet dat de zwemmers van je man goed zijn, je weet ook dat je (lichamelijk en geestelijk) een zwangerschap en een bevalling aan kan. Je weet dat je mooie, fijne kinderen maakt... Is het dan echt pure noodzaak accuut-direct-enwelnu zwanger te worden? Of is de haast weg en mag het kindje gewoon komen als het er zelf aan toe is?

7 jaar geleden

Hoi Heleen! Het is alsof ik het zelf heb geschreven! Hier ook veel spanning rond het zwanger worden van onze zoon. Met behulp Vh ziekenhuis. Nu hij 21 mdn is, begint t weer te kriebelen en zijn we weer naar de gynaecoloog geweest. Nu wil ik inderdaad ook minder spanning ervaren,,,, ik probeer me gezellig op onze kleine man te richten ❤️ Succes!