{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe vertel je het eigenlijk aan je (schoon)ouders?

Afbeelding blog 'Hoe vertel je het eigenlijk aan je (schoon)ouders?' Achtergrond blur afbeelding

In mijn vorige blog schreef ik over onze wens en de positieve test! Wat een geluk. Inmiddels zitten we op 11 weken en ziet alles er goed uit. Natuurlijk heb ik de afgelopen weken na kunnen denken hoe ik het aan iedereen ga vertellen. Een paar avonden rondstruinen op pinterest doet wonderen, je komt daar diverse ideeën tegen.


Na de echo op woensdagavond reden we naar mijn schoonouders. We hadden voor hen een fles wijn gekocht en ik had het etiket aangepast met een echofoto. Nu wil je misschien wel weten waarom? Wij krijgen via mijn man zijn werk geregeld een rode wijnfles. Wij zijn zelf geen wijndrinkers en geven de wijn altijd door aan mijn schoonouders. Eenmaal aangekomen bij mijn schoonouders zijn ze verrast dat we er zijn. Op het moment dat wij de fles wijn aanbieden gaat de telefoon.. mijn schoonmoeder neemt op. We wachten niet totdat ze klaar is met telefoneren want dat duurt een eeuwigheid...

Mijn schoonvader pakt de fles en zet het naast zich neer. Die zagen we niet aankomen omdat hij normaal ALTIJD het etiket leest.. We dringen erop aan dat hij het etiket moet bekijken, maar zelfs dat ziet hij het niet. Zie ik nu een maanlandschap? was zijn antwoord! Haha, we hebben er hard om moeten lachen. We zeiden kijk nog eens goed en toen zag hij mijn naam en de verloskundepraktijk. Hij geloofde het in eerste instantie niet! Eindelijk was mijn schoonmoeder zover.. Ook zij moest even goed kijken en geloofde het in eerste instantie niet. Ze waren in ieder geval dolblij!

In dezelfde week gingen we op vrijdag naar mijn eigen ouders. Normaal gesproken zijn ze allebei rond 5 uur thuis voor het eten. Vandaag uiteraard niet. Ik belde mijn vader om te vragen of hij even tijd had, bij hem begonnen ondertussen al wat belletjes te rinkelen, maar hij kwam er zo snel mogelijk aan. Mijn moeder was al onderweg naar huis..

Eenmaal beide thuis stapten we uit de auto en gaf ik mijn vader een fles port cadeau met dezelfde label als bij mijn schoonouders. Voor mijn moeder had ik een bedel gekocht van pandora en een waardebon uitgeprint voor de 9 maanden beurs. Beide waren erg verrast en dolgelukkig!  

In mijn volgende verhaal schrijf ik over hoe ik het heb verteld aan mijn groep 7/8 en hoe het een paar weken later een andere wending kreeg..


Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je