Snap
  • Zwanger

Hoe nu verder na dit nieuws?

Hoe nu verder na het nieuws dat we niet op de natuurlijke manier zwanger kunnen worden?

Hoe verder na dit nieuws….?

Het is de week van de vruchtbaarheid. De slogan luidt: ‘ Ook ik ben 1 van de 6’.

Dit komt wel even binnen bij me…..ik word er verdrietig van, het is zo confronterend en onzeker allemaal. Er spoken van allerlei vragen door ons hoofd. Eerst zullen we onze wachttijd moeten overbruggen, pas dan komt er meer duidelijkheid. Hoe lang die wachttijd is?.. Gelukkig valt het mee en kunnen we eind november al terecht voor een 1e gesprek! Ik vind het reuze spannend! En ik ben zo blij dat we geen máánden hoeven te wachten!

Ondertussen vragen we onszelf af : zou dit, of zou dat helpen….Wat kunnen we er zelf nog aan doen?
Het zijn dingen die ons bezig blijven houden. Het voelt zo raar om zóiets persoonlijks als zwanger worden uit handen te geven. Tegelijk is het super fijn dat alle technieken zo ver gevorderd zijn dat dit kàn. Ik besef dat we daar echt geluk mee hebben.

Hoe ga ik dit doen?

Ik lees op de website van Freya, dé vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, dat zwanger worden niet vanzelfsprekend is. 1 op de 6 stellen heeft er mee te maken. Dat zijn er best veel. Maar toch klinkt het nog steeds ver bij me vandaan.
Ik voel me soms nog wat verdoofd, alsof het niet over mij gaat.
Het gaat een ingrijpende periode worden denk ik. Een periode waarin we belangrijke, lastige keuzes zullen moeten maken en misschien wel moeten bijstellen. Een periode waarin onze aandacht verdeeld zal moeten worden tussen èn elkaar, èn verhuizen (dat gaan we ook nog‘even’ doen eind van het jaar) èn zwanger worden.
Hoe ik dit ga doen? Ik heb nog geen idee. Ik denk door het in stukjes te knippen en per periode te kijken hoe en wat. En vooral door te blijven praten samen, dicht bij elkaar blijven en open te zijn.

En dan alle ervaringsverhalen die op internet staan, ga ik deze lezen of laat ik het op me af komen? ik weet het nog niet……

Doorbreek de stilte

Wel weet ik dat ik het een super goed initiatief vindt dat de week van de vruchtbaarheid bestaat en we zo meer aandacht kunnen schenken aan dit onderwerp. Voor sommige mensen is het lastig om hier over te praten en het met anderen te delen. Op deze manier wordt de drempel wat lager gemaakt en wordt het hopelijk makkelijker om te durven vertellen wanneer dit bij je speelt.
Doorbreek de stilte rondom dit onderwerp schrijft deze Stichting. Daar werk ik graag aan mee.

Ik heb mijn vorige blog ‘het moment waarop je te horen krijgt dat ‘natuurlijk’ zwanger worden niet zo natuurlijk is’ geschreven om jullie te kunnen laten zien wat zulk nieuws met mij doet en hoe ik er mee om ga. Openheid en transparantie is wat mij verder brengt en helpt merk ik.
Steun die ik vanuit mijn omgeving krijg van alle lieve mensen is zó fijn! Dat geeft ons kracht.
Ik blijf opschrijven wat ik tegen kom en wat mijn ervaringen zijn en deel dit met jullie. Wanneer je vragen hebt, stel ze gerust aan me, ik sta er zeker voor open.

Liefs Anna

.

7 jaar geleden

Dank je wel! Freya heb ik ook ontdekt, zo super om allemaal verhalen te lezen van mensen die ook in dit traject zitten. Herkenning geeft toch altijd weer steun:) Liefs Anna

7 jaar geleden

Dank je wel, dat vind ik lief van je! Wat super dat jullie uit dezelfde punctie nu weer zwanger zijn! Geniet van je zwangerschap. Liefs Anna

7 jaar geleden

Na een langdurig traject heb ik nu een zoontje via IVF. Het was niet makkelijk maar ook zeker niet dramatisch. Neem het stap voor stap en blijf dicht bij je zelf. Ik heb heel veel steun gehad op het forum van Freya de meiden begrijpen je daar zo goed dat ik soms meer met hun deelden dan met vriendinnen. Wij zijn heel open geweest naar onze vrienden en familie ook dat was heel fijn. Succes meid, blijf vertrouwen dat het goed komt en vooral stapje voor stapje

7 jaar geleden

Ik wens je veel succes. Wij hebben na 5 jaar fertiliteits behandeling door icsi een prachtige dochter gekregen. Ik ben nu zwanger van een cryo uit dezelfde punctie als mijn dochter. Het is geweldig wat er allemaal kan. De technieken worden ook steeds beter door jarenlange ervaring. Blijf hoopvol en blijf met elkaar praten. Het is ook een relatie test of je zwanger raakt of niet. Bespreek wat je grenzen zijn met elkaar. Het is gewoon heel zwaar, maar zeker de moeite waard. Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Niet alle ervaringsdeskundige laten zich horen, maar ik wil je hiermee een hart onder de riem steken.