{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe mijn tweede zwangerschap een verassing was

Toen in dacht mijn eigen anticonceptie uit te hebben gevonden

Afbeelding blog 'Hoe mijn tweede zwangerschap een verassing was' Achtergrond blur afbeelding

Rond januari 2018 ben ik opnieuw zwanger geworden. We waren net bezig met klussen in ons nieuwe huis en zoals je kan verwachten was het dus niet helemaal gepland.

Ik ben al vanaf eind basisschool aan de pil en na mijn eerste zwangerschap was ik daar helemaal klaar mee. Al die moodswings, hoofdpijnen en kwaaltjes. Daarbij ben ik nooit heel erg stipt geweest en vergat ik meerdere keren per maand de pil in te nemen. Wat een geluk heb ik gehad dat ik niet elke keer zwanger bleek te zijn haha! 

Anyways.. ik dacht ik ga t anders doen. Helemaal uitgezocht wanneer je vruchtbaar bent en het blijkt dat die maar +- 3  dagen in de maand zo is dat je echt moet oppassen of juist moet klussen. Om er helemaal zeker van te zijn vond ik het een waterdicht plan om dan alleen in de eerste week en de laatste week van mijn cyclus intiem te zijn. De middelste weken sloegen we over en zo hoefde ik geen anticonceptie te gebruiken, dacht ik... 

Zoals jullie inmiddels weten klopte deze theorie van geen kant, want in januari 2018 op de verjaardag van mijn eerste dochter kwamen wij erachter dat ik zwanger was. Shit, en nu.. na lang twijfelen hebben wij besloten er toch voor te gaan. 

Bij een tweede zwangerschap ervaar je dingen toch anders dan bij een eerste. Voor ik het besefte was het de dag van de 20 weken echo. Voor mijn was dit altijd een uitstapje. We gaan naar binnen, mogen onze wonder een keer extra bekijken, horen wat het wordt en gaan vervolgens op stap om het eerste pakje of schoentje te kopen.

Dit gevoel had ik bij mijn eerste zwangerschap en zo ook bij mijn tweede. Dit is daarna helaas nooit meer hetzelfde geweest, want tijdens deze echo hebben wij helaas slecht nieuws gekregen..

Meer over deze echo afspraak vertel ik in een volgende blog. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je