Snap
  • Zwanger
  • zwanger
  • test
  • positieve
  • negatievetest
  • toch

Hoe mijn testen van positief naar negatief gingen, maar ik uiteindelijk toch zwanger bleek te zijn

Wanneer een positieve zwangerschapstest geen vreugde, maar puur onzekerheid brengt

Daar was hij dan, toen die tijd 6 dagen voor mijn menstruatie dag. De positieve test. Hij was er, wel nog licht, maar voor het blote oog zichtbaar. Ik was blij, maar toch erg onzeker. Ik was zwanger, van mijn tweede kindje. Of toch niet..

De volgende dag deed ik met volle vertrouwen een tweede test van het zelfde merk. Ik was erg benieuwd of het het tweede streepje al duidelijker was geworden. Na minuten turen kon ik zelfs geen wazig streepje vinden, mijn test was gewoon negatief, negatiever dan negatief, blanco, wit. Maar waar kwam dan die positieve test vandaan? Had ik vals positief getest? Was ik dan toch niet zwanger? Vol met vragen had ik het voor die maand weer afgesloten. Ik was niet zwanger. Blij met een dooie mus, en vol verslagen was ik voorbereid om over een paar dagen mijn menstruatie te krijgen.

Een paar dagen later was mijn menstruatie niet doorgekomen, op de dag dat ik mijn menstruatie verwachtte deed ik dan alsnog een zwangerschapstest. Dit maal een early test die als betrouwbaar beschreven werd. Ik deed meteen de zwangerschapstest bij thuiskomst. Alweer negatief, ook hier was geen enkel streepje te bekennen. Verslagen legde ik de zwangerschapstest weg, haalde ik het dan echt in mijn hoofd? Hoe kon ik nu niet zwanger zijn, was mijn cyclus dan toch langer? Met die vraag ben ik nogmaals mijn cyclus gaan bekijken, inderdaad. Ik heb weleens een langere cyclus gehad, ik ging dan toch maar uit van mijn langste menstruatie cyclus. Toch kon ik het de volgende dag niet laten om weer een zwangerschapstest te doen. Weer een early variant, van het zelfde merk waar ik de dag ervoor mee getest had. Weer negatief. Ik bereidde mij voor op morgen, morgen was de dag van mijn langste cyclus, morgen zou mijn menstruatie wel doorkomen. Volgende maand zou het wel beter zijn. 

De volgende dag was aangebroken, het was zondag, de dag van mijn langste cyclus. Toch voelde ik mij nog steeds anders, ik wilde voor de zekerheid een laatste test doen. Inmiddels waren de koste voor zwangerschapstesten behoorlijk opgelopen en was ik inmiddels niet meer te genieten van de onzekerheid. Van de positieve test, na allemaal negatieve testen, zelfs van allerlei merken. Ik ben die zondag naar de winkel gereden die als eerst op een zondag open ging en heb toen maar gekozen voor de betrouwbaarste test, weer even 13 euro, kaching! 

Thuis aangekomen heb ik meteen de zwangerschapstest gedaan. Meteen met doorlopen kwam het tweede lijntje al tevoorschijn. Verbaasd, maar toch blij riep ik naar mijn man: “Zie je nou wel!” Waarna ik de test aan mijn man liet zien. Twee lijnen, de controle lijn net wat donkerder dan de test lijn, maar toch echt twee lijnen. Ik was zwanger, na de negatieve testen, bleek ik toch zwanger te zijn. Een paar dagen later heb ik een test gedaan met Zwanger, niet zwanger. Daarbij kreeg ik tevens de tekst te zien met “Zwanger”. Dolblij, eindelijk 100% bevestigd, er was geen twijfel over mogelijk. Ik was dus wel zwanger.

Helaas is deze zwangerschap 1.5 week na de alsnog 2e positieve test geëindigd in een miskraam. Het is nog steeds een raadsel hoe het kan dat ik na een positieve test eerst verschillende negatieve testen kreeg, maar toch zwanger bleek te zijn. Mijn vermoede is dat het hormoon hcg toch aardig schommelt bij een prille zwangerschap. 

Ik dank je voor het lezen van mijn blog! Ik ben benieuwd of er nog meer vrouwen zijn met een (soortgelijke) situatie als mij. Van een positieve zwangerschapstest naar een negatieve test, maar toch zwanger bleek te zijn. Ook wil ik hoop en kracht geven, dat je je gevoel achterna moet gaan, dat je zelfs na een negatieve test nog niet alle hoop moet opgeven.

5 maanden geleden

Haai, heel erg jammer om te horen dat het alsnog een miskraam geworden is. Heel veel sterkte!

9 maanden geleden

Deze situatie heb ik nu ook. Op 8dpo deed ik een test. Veelste vroeg I know, maar ik had "symptomen". Tot mijn schrik was deze positief. Ik heb gelijk een andere test gepakt en die was negatief. Ik heb tm vandaag (dpo 11) getest en ze blijven negatief. Ik heb nu zelfs al bruinbloed verlies wat bij mij meestal wijst op mijn aankomende menstruatie. Wat het voor mij zo moeilijk maakt is dat ik na mijn dochter (augustus 2 jaar) nooit meer een positieve test heb mogen hebben. En we 27 Juli aan een traject gaan beginnen

5 maanden geleden

Beste anoniem, hoe is het bij jou afgelopen? ik testte op 7, 8 en 9 dpo goed positief. Vandaag 10 dpo opnieuw volledig wit... ik testte telkens met m'n eerste ochtendurine en met hetzelfde merk...

5 maanden geleden

Beste anoniem, hoe is het bij jou afgelopen? ik testte op 7, 8 en 9 dpo goed positief. Vandaag 10 dpo opnieuw volledig wit... ik testte telkens met m'n eerste ochtendurine en met hetzelfde merk...

10 maanden geleden

Ik had een test gedaan en ja ik bleek zwanger we waren dol blij nog twee voor de zekerheid en ja echt bij allemaal 2 strepen, 1 week later dacht ik doe nog een test omdat de streepjes zo ligt waren en toen maar één streepje ik snapte het niet ik had wel een kleine bloeding gehad maar niet bijzonder het bloed stelde niet zoveel voor. Ik ben nu erg in de war hoe kon dat nou??

9 maanden geleden

Net hetzelfde aan de hand! Hoe is dit bij jou afgelopen?

5 maanden geleden

Heyy, hier ook zo iets. Zondag heb ik positief getest. Een 2e gedaan voor de zekerheid. Daarna nog een clearblue erover heen gegooid die aangaf dat ik tussen de 2-3 weken was

5 maanden geleden

Beste anoniem, hoe is het bij jou afgelopen? ik testte op 7, 8 en 9 dpo goed positief. Vandaag 10 dpo opnieuw volledig wit... ik testte telkens met m'n eerste ochtendurine en met hetzelfde merk...

10 maanden geleden

Hallo ik ben Chantal 34 jaar.