{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe krijg je een onbezorgde vakantie met je baby?

Op vakantie gaan is natuurlijk altijd heerlijk, maar zodra je voor de eerste keer met je baby op vakantie gaat merk je al gauw dat het toch wat anders is. Minder relaxed en minder onbezorgd. Voor jouw baby is op vakantie gaan ook wel een hele grote verandering opeens. Een andere omgeving, een ander bedje en een ander ritme. Hoe krijg je toch een onbezorgde vakantie met je baby?

Afbeelding blog 'Hoe krijg je een onbezorgde vakantie met je baby?'

Een onbezorgde vakantie? Kies een kindvriendelijke accommodatie

Tegenwoordig heb je diverse accommodaties die extra kindvriendelijk zijn. Behalve dat het er veilig is voor kleintjes ( traphekjes, afgedekte stopcontacten ) is er ook van alles te leen of te huur voor jonge kinderen. Wanneer het babybadje, de kinderstoel en een verschoningskussen al klaar staan op de plaats van bestemming geeft dat toch een heerlijk onbezorgd gevoel. Kijk voor kindvriendelijke accommodaties eens hier.

Creëer het thuisgevoel

Voor een onbezorgde vakantie met je baby is het heel belangrijk dat je een soort thuisgevoel creëert. Vooral een ander slaapkamertje kan voor zo`n kleintje immers erg heftig zijn. Zorg dat er in zijn tijdelijke bedje de vertrouwde knuffels staan en leg in zijn kamertje ook wat bekende boekjes of speelgoed. Probeer daarnaast het ritme van thuis zoveel mogelijk aan te houden, maar houdt hierbij ook in je achterhoofd dat de meeste baby`s flexibeler zijn dan je denkt!

Hanteer het vertrouwde bedritueel

Hebben jullie thuis een bepaald bedritueel? Probeer dit dan zo veel mogelijk vast te houden op jullie vakantieadres. Slaapt je kindje altijd in met een muziekdoosje? Neem deze, indien mogelijk, dan zeker mee. Ook andere rituelen zoals samen een boekje lezen, voor het slapen gaan nog even in bad of een liedje zingen zijn over het algemeen eenvoudig te hanteren.

Zorg voor reserve knuffels en spenen

Vooral als je met het vliegtuig reist kun je niet onbeperkt bagage meenemen. Maak daarbij wel een uitzondering voor een reserve knuffel en eventueel speentjes. Jonge kinderen kunnen vreselijk gehecht zijn aan hun lievelingsknuffel of speen en juist op jullie vreemde vakantieadres is een dergelijk (troost) middel extra belangrijk.

Let op met zon

Een baby kun je het beste helemaal uit de zon houden. Wanneer jullie een dagje naar het strand gaan of een uitgebreide wandeling in het zonnetje gaan maken neem dan in ieder geval voldoende maatregelen om je kleintje tegen de zon te beschermen. Denk hierbij aan een zonnehoedje, een zonnescherm, extra drinken en een zonnebrandcrème met een hoge factor speciaal voor baby`s.

Gebruik ook op vakantie een babyfoon

Kun je geen babyfoon huren op je vakantieadres? Neem jullie babyfoon dan gewoon mee op vakantie. Zo kunnen jullie toch nog onbezorgd genieten van een lekker wijntje op het balkon terwijl de baby heerlijk slaapt.

Ben jij op vakantie geweest met de baby? Heb je nog tips voor andere ouders? Reageer hier!

Geschreven door mama Nienke

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je