{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe koos jij de perfecte naam voor je baby?

Een naam geef je maar één keer en heeft je kind voor de rest van zijn leven. Het is dus best lastig een goede naam te kiezen. Wat koos jij?

Afbeelding blog 'Hoe koos jij de perfecte naam voor je baby?'

Het kiezen van een naam voor je kindje. Sommige mama’s (to be) weten al jaren hoe ze hun kinderen later gaan noemen. Anderen weten het pas nadat het kindje is geboren. Het is niet voor iedereen even makkelijk om deze belangrijke keuze te maken.

Zoveel dingen om rekening mee te houden

Er zijn zoveel dingen waar je rekening mee moet of kunt houden. Past de naam wel goed bij het kindje? Heeft niet al het halve dorp dezelfde naam? Of heeft iemand die je goed kent ook die naam gebruikt voor zijn of haar kind. Past hij wel bij de achternaam? En bij de voornamen van papa en mama en broertjes en/of zusjes? Is hij niet te lastig om te spellen? Betekend de naam in het buitenlands niet iets heel stoms, of kun je hem makkelijk veranderen in een scheldwoord? Er zijn zoveel dingen waar je rekening mee moet of kunt houden.

En dan nog altijd de vraag wat andere mensen van de naam zullen vinden. Nu bestaat er geen naam die iedereen mooi vindt. Gelukkig maar, want anders hadden we waarschijnlijk bijna allemaal dezelfde voornaam. Dat zou ook maar saai en vooral verwarrend zijn! Wil je graag een originele naam, dan is de kans vaak groter dat sommige mensen hem niet zo leuk vinden. Kies je daarom toch maar voor safe?

Met Lex Smit

Dan moet je ook even opletten dat hij goed past bij onder andere de achternaam. Probeer maar eens de telefoon op te nemen met “Met Lex Smit”. Dat bekt gewoon niet lekker. Vaak zie ik dat mensen daar totaal geen rekening mee hebben gehouden. Oops.

Of wanneer je zelf de initialen “A. L.” hebt, dan is het niet handig als je kind precies dezelfde heeft. Dat is best lastig met de post bijvoorbeeld. Het zijn allemaal kleine dingetjes die het net weer even wat moeilijker maken om een naam te kiezen.

Ook moet je je bedenken bij moeilijke namen dat hij waarschijnlijk vaak verkeerd gespeld of uitgesproken zal worden. En dat het bij uniseks namen wel eens voor kan komen dat mensen iemand verwachten van het andere geslacht.

Moeilijk, maar ook super leuk!

Uiteindelijk kiezen we allemaal lekker zelf de naam van onze kinderen en ik vind dat zelf één van de moeilijkste maar ook de leukste dingen om te mogen doen.

Wij kozen voor Lola omdat ik het altijd al een mooie, stoere en vrij originele naam vond. Hij is makkelijk om te schrijven en uit te spreken (Lola zegt hem nu al de hele dag door) zowel nationaal als internationaal. Iedereen reageerde enthousiast op haar naam. Alleen de oudere generaties aan familieleden vonden het even wennen omdat zij meteen dachten aan de Lola’s van vroeger. (Google de naam Lola maar eens, haha) . Ik heb nooit spijt gehad van haar naam, gelukkig!

Hoe heb jij de naam van je kindje(s) bedacht? Waarom heb je voor deze naam gekozen? En ben je ook blij met je eigen naam? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je