{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe kom ik deze laatste weken door....?

De laatste weken van je zwangerschap zijn aangebroken. Ik voel me totaal niet fit, ik weet niet hoe dat met jullie zit?

Afbeelding blog 'Hoe kom ik deze laatste weken door....?'

Totaal in mezelf gekeerd, moe en nergens zin in. Herkenbaar...? Ik zit in de 35e week van mijn zwangerschap die ik overigens super heb doorstaan ( eigenlijk mag ik dus niet klagen). Deze laatste weken vallen me dan ook best zwaar. Heel erg moe, nergens zin in maar je tegelijkertijd enorm vervelen. Het huis is al gepoetst en alles is gereed om de kleine meid te ontvangen. Hoe kom je het beste deze laatste weken door? Ik kan toch moeilijk elke dag weer opnieuw het huis stofzuigen en dweilen tot het moment daar is? Op de bank liggen met filmpje daar kan ik niet van genieten want dan voel ik me enorm nutteloos en lui. een middag slaapje doe ik af en toe wel maar wil daar niet te veel aan wennen anders kom ik s'avonds weer moeilijk in slaap. De verloskundige heeft maar weer eens bloed afgenomen om te kijken of het misschien daar aan kan liggen. Dit hoor ik volgende week.

Ik neem het cursus materiaal van de Hypnobirthing nog maar eens door zodat ik goed voorbereid ben op de bevalling, in hoeverre je daar op kunt voorbereiden dan. De cd speler staat aan met een van de cd's die we tijdens deze cursus hebben gekregen. Voor degene die niet bekend zijn met deze cursus, met hypnobirthing leer je om te ontspannen tijdens te bevalling. Dit kun je oefenen met cd's waarop je een soort van meditatie oefening kunt doen. Hoe mee je ontspant tijdens e bevalling des te meer heb je controle over je eigen lichaam en geest. Het lichaam is immers in staat om zelf pijnstilling aan te maken door de aanmaak van oxytocine en endorfine. Dit even heel kort samen gevat. Ik lig in een stoel met de cd op de achtergrond. ik probeer te luisteren naar wat er gezegd wordt op de cd. Mijn ogen voel ik langzaam zwaarder worden, en ik voel hoe ik al snel wegzak. Ik doe echt me best om niet in slaap te vallen maar ik ben bang dat het al weer te laat is......

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je