{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe ik mij als mommy to be voorbereid op de komst van onze baby

Afbeelding blog 'Hoe ik mij als mommy to be voorbereid op de komst van onze baby' Achtergrond blur afbeelding

Als je voor de eerste keer zwanger bent, komt er een hoop op je af. Een hele hoop. Van de meeste dingen word ik dolblij, want er is niets leuker dan voorpret in de vorm van een hele garderobe shoppen voor je mini en het mooi maken van de babykamer. Van andere dingen keek ik verbaasd op: het erkennen van de ongeboren vrucht bij de gemeente bijvoorbeeld en wat je allemaal wel niet niet (snap je ‘m nog?) mag eten.

Gelukkig is ons wereldwijde web een prachtige plek om informatie te winnen en bestaan er zwangerschapskalenders die je precies vertellen wat je wanneer voelt, hoe je baby zich ontwikkelt en waar je aan moet denken in die periode. Vooral dat laatste is bijzonder prettig als je last hebt van een ietwat wazig zwangerschapsbrein (hoi!).

Een kennispartner die alles weet

Mijn favoriete plek is Nutricia voor jou. Wist je dat Nutricia al 120 jaar onderzoek doet naar de juiste voeding voor jou en je kindje? Een kennispartner waar ik als nieuwe mommy to be heel veel aan heb. Ook bieden ze een service aan, de Nutricia Kindervoeding Service, waarbij je dag en nacht 24/7 kunt bellen of appen met al je vragen over de voorbereiding en het geven van borstvoeding, maar ook over onderwerpen als reflux en krampjes bijvoorbeeld. Superhandig! Ook een handige tool vind ik de zwangerschapskalender. Je vult in wanneer je bent uitgerekend en krijgt per week een prettig overzicht met handige tips. Zo stuitte ik op de checklist voor het inpakken van je vluchtkoffer. Een klusje waar ik als noob en controlfreak best wat hulp bij kan gebruiken!

Afbeelding blog 'Hoe ik mij als mommy to be voorbereid op de komst van onze baby'


Hulp bij het inpakken van je vluchtkoffer

In principe hoop ik dat ik thuis, in mijn eigen veilige omgeving, kan bevallen. Maar aangezien 30% van de (eerste) bevallingen alsnog in het ziekenhuis eindigen, is het wel zo prettig om vanaf een week of 36 je vluchttas of koffer klaar te hebben staan. Op het moment suprême wil je niet in de stress schieten omdat je nog toiletartikelen en sloffen bij elkaar moet zoeken.

Mijn roze SuitSuit koffer staat klaar, weliswaar zonder inhoud. Tijdens mijn zwangerschap word ik geplaagd door allerlei vreemde dromen (baby vergeten, man die meteen weer aan het werk ging en jawel: met een lege koffer in het ziekenhuis aankomen). Tijd om aan de slag te gaan met een overzichtelijk lijstje dat is opgedeeld in vier delen: voor je bevalling, voor jezelf, voor je baby én voor je partner. Aan baby’s eerste outfit had ik wel gedacht maar badslippers, druivensuiker en een kersenzitkussen was ik ongetwijfeld vergeten. Dankjewel voor je scherpe blik, checklist! Ook voor je steun en toeverlaat is het prettig als hij wat te snacken en lezen (of een iPad;)) mee heeft. Deel je koffer per onderdeel in zodat je partner ook zijn weg kan vinden tussen alle spulletjes als jij lief vraagt (lees: wanhopig schreeuwt) om een haarelastiekje of Dextro.

Ik zie niet op tegen de bevalling, kijk er zelfs naar uit omdat dit het moment is waarop we ons kindje gaan ontmoeten. Het moment waar een nieuw leven begint. Baby’s nieuwe leven en ons nieuwe leven met baby. De koffer is gevuld, de checklist van Nutricia afgevinkt; we zijn er klaar voor!

Afbeelding blog 'Hoe ik mij als mommy to be voorbereid op de komst van onze baby'

Ben jij ook zwanger en zit je regelmatig met vragen? Dan is de website van Nutricia voor jou echt een aanrader. Neem vooral een kijkje via deze link

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Nutricia voor jou

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je