{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe en waar ga ik bevallen? HELP!

Zoals jullie in mijn vorige blog hebben kunnen lezen, begint het einde in zicht te komen. Nog zo'n 12 weekjes tot mijn uitgerekende datum. 12 weken? Hoe dan? Hoe kan dit opeens zo snel gegaan zijn?

Afbeelding blog 'Hoe en waar ga ik bevallen? HELP!' Achtergrond blur afbeelding

28 weken, het begint nu toch wel tijd te worden om serieus na te gaan denken waar ik wil bevallen, hoe ik wil bevallen en alles wat daarbij komt kijken. Toch? Wanneer het mogelijk is, wil ik heel graag in bad bevallen. Ik heb hier veel goede dingen over gelezen. Mocht jij hier ook ervaringen mee hebben, goed of slecht, laat het dan even in de reacties achter of stuur mij een privebericht op Instagram alsjeblieft. Helaas zijn dit dingen die je niet altijd voor het zeggen hebt en is het ook wel afhankelijk van de conditie van je baby en van jezelf. Daarbij zijn het nu ook rare tijden zo met Corona en zijn er ook weer hele andere maatregelen qua bevallen. Maarja met of zonder die maatregelen, bevallen moet je! Nu is het ook de vraag of ik überhaupt vaginaal kan bevallen omdat mijn placenta met 22 weken nog links onderin aan de achterkant lag. Met 31+6 weken, op 7 april, heb ik hiervoor nog een check om te kijken of de placenta goed naar boven is gegroeid. Mocht dit niet het geval zijn, moet er een keizersnede ingepland worden. Wanneer ik deze check heb gehad zal ik hierover nog een blog schrijven.

Ondertussen heb ik ook een kliniek in de buurt gezocht waar ik eventueel vanaf 32 weken zwangerschap zou kunnen bevallen, 18 minuten rij afstand EN een mogelijkheid om in bad te bevallen. Aangemeld ben ik nog niet, want dit kan pas vanaf 32 weken zwangerschap tot en met 38 weken, dus gelukkig hebben we nog even tijd.

Ook hebben we al een plan voor Faye, want ja, wat doe je met je tweede kind als je niet thuis wilt bevallen? Ik heb hierdoor wel overwogen om thuis te bevallen, wanneer dit mogelijk is natuurlijk, maar ik durf het niet. Ook al is de kliniek hier dicht in de buurt, nee ik durf het niet. Dit is wellicht ook nog een beetje het trauma wat ik heb opgelopen bij de vroeggeboorte van Faye. Better safe than sorry. Ongeacht hoe de situatie natuurlijk is, of dat we meteen naar de kliniek moeten komen of dat het nacht is of overdag. Als we meteen weg moeten, brengen we haar bij de buren en informeren we meteen mijn schoonvader zodat hij naar ons huis toe kan komen om Faye op te vangen. Wanneer er nog genoeg tijd is bellen we mijn schoonvader en zorgen we dat hij alsnog deze kant opkomt. Als het verkeer een beetje meezit kan hij binnen een uur bij ons zijn. Dat is dus gelukkig al geregeld.

En dan na de bevalling, tsja, gaan we een Hebamme (kraamhulp) nemen ja of nee? Daar zijn wij nog steeds niet overuit. Ik persoonlijk, denk dat het heel fijn is. Omdat ik dan ook ECHT een normale kraamweek kan ervaren in plaats van een kraamweek wat ik in het ziekenhuis heb gehad. Nu weet ik ook niet hoe het zit met de nacontrole of dat ik die dan weer bij mijn eigen gyneacoloog in Berlijn moet doen of dat dit dan ook in de kliniek kan waar ik uiteindelijk ga bevallen. Dit is meteen iets wat ik heb opgeschreven voor mezelf om bij de volgende controle na te vragen. Want moest ik hiervoor dan om de zoveel dagen naar Berlijn moeten, dan is het wellicht wel erg gunstig om een kraamhulp in huis te nemen zodat ik hier sowieso niet de deur voor uit hoef. Dan hebben we nog het financiele plaatje. Een Hebamme wordt voor een klein deel vergoed door de zorgverzekering, maar op dat stukje loop ik vast. In ieder geval nog een hoop dingen uit te zoeken. Gelukkig hebben we nog een paar weken de tijd.

Heb jij een kraamhulp in huis gehad? Waarom wel of niet? En hoe heb je dit ervaren? Laat je reactie achter in de comments of stuur mij een priveberichtje op Instagram; joan.and.faye

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je