{{ message.message }}
{{ button.text }}

Hoe beslis je of er nog een kindje komt of niet

Gezegend met twee mooie, lieve meiden en nu niet het juiste moment maar wanneer en hoe beslis je of er nog een kindje komt.

Afbeelding blog 'Hoe beslis je of er nog een kindje komt of niet' Achtergrond blur afbeelding

Op het moment dat ik dit blogbericht schrijf voel ik me emotioneel, om me heen kondigt de één na de ander aan dat ze zwanger zijn. Ikzelf ben gezegend met twee prachtige, lieve dochters en zit midden in mijn strijd tegen een postnatale depressie. Maarja stiekem kriebelt het dan toch als je die berichtjes leest, met weemoed denk ik terug aan de twee momenten dat wij bekend maakte dat we zwanger waren.....

Ik denk terug aan dat moment dat je voor het eerst een klein mensje op het scherm zag en geluk een flikkeren, kloppend hartje! Het moment dat je voor het eerst leven in je buik voelt en dan dat grote moment van de eerste ontmoeting. De laatste keer net een half jaar geleden, het moment dat mijn mooie roze meisje op mijn buik gelegd werd en ik wist dat ik mijn leven voor haar zou geven en dat ik ervoor wilde zorgen dat niemand haar ooit pijn zou doen. 

Terug ik het moment hier en nu weet ik dat ik dit zo graag nog één keer mee zou willen maken, nog één keer dat getrappel in mijn buik, nog een keer dat eerste moment dat ik mijn kindje ontmoet na al die maanden zwangerschap. 

De wil is er wel, zowel bij mij als bij mijn man, we weten dat het nu niet de tijd is nu ik nog zo aan het vechten ben tegen deze depressie. Maar wat zou het toch mooi zijn als we dit nog één keer mee zouden mogen maken. Maar helaas is daar de realiteit, het feit dat ik graag wil dat mijn kinderen niets tekort komen, dat ze kunnen gaan studeren als ze dat willen. Helaas kost dat ook een hoop geld, weet ik ook uit persoonlijke ervaring, dat zorgt ervoor dat mijn hoofd weet dat het niet verstandig is om nog een kindje erbij te nemen. Maar mijn hart huilt zachtjes bij elke aankondiging van een nieuwe zwangerschap.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je