Snap
  • Zwanger
  • Gezond

het zijn er twee..." zei ik

" jullie maken het wel heel ingewikkeld" hoorde ik de gynaecoloog zeggen.

Al weer ruim anderhalf jaar geleden bleek ik zwanger.. het was 2 mei 2013, 6 mei was de dag dat ik ongesteld zou moeten worden. Ik voelde me raar, 6 weken geleden was mijn anticonceptie verwijderd, het zou toch niet al raak zijn? Ik had testen in huis. In een staat van opwinding, en eigenlijk zeker wetend dat de test negatief zou zijn, wachtte ik op het testoordeel. Toch verscheen daar een licht streepje! O ow en nu? Mijn man was niet te bereiken op zijn werk, dus de eerste die het wist was mijn beste vriendin.. Fout, ik weet het...

Met 8 weken kregen we de eerste echo, wat was ik zenuwachtig.  Vanwege reuma heb ik veel medicatie gebruikt, wat voor effect zou dit hebben.. In de auto hadden we het hier over. Mijn man vroeg waar ik bang voor was, ik zei... "zolang het er maar geen twee zijn, dat kan ik nooit aan !" 

Op het scherm zag ik twee zakjes " jullie maken het wel heel ingewikkeld" hoorde ik de gynaecoloog zeggen... "het zijn er twee..." zei ik, "twee?!" Hoorde ik mijn man met een rare hoge stem zeggen.. de rest van de echo ging als een waas voorbij, beide hartjes hadden een mooie hartslag die we ook meteen mochten horen, beide waren goed qua grootte... Door mijn hoofd spookte enkel de woorden " het zijn er twee"

Nu lijkt het zo lang geleden, de jongens zijn 10 maanden, al bijna een jaar... raar dat ik er nu bij stil begin te staan...

9 jaar geleden

Ik wist ook al heel vroeg dat wij een tweeling zouden verwachten, alleen had de echoscopiste het toen over vanishing twin syndrom, ofwel het gebeurt regelmatig dat een van de twee langzaam verdwijnt, als miskraam zijnde. Alleen veel vrouwen weten dat niet, omdat ze vaak later pas een echo krijgen. Ik had hem al met 7 weken ivm bloedverlies van mijn vorige zwangerschap. Weken heb ik in onzekerheid gezeten, zitten ze er allebei nog wel? Inmiddels zijn ze net 4 geworden (j/m). We hebben wel heel wat hobbels gehad na de geboorte, want mijn zoontje was ernstig ziek, maar inmiddels is hij een gezonde kleuter!

9 jaar geleden

ik had in 2008 zo'n zelfde foto. Met 8 weken kregen wij een echo en daar zeiden ze ook HET ZIJN ER 2. Inmiddels zijn ze alweer bijna 6.

9 jaar geleden

OOh zo herkenbaar zeg! Ik zelf had nooit er bij nagedacht dat er ook 2 baby's in mijn buik konden zitten. Ik hoopte bij de echo alleen maar dat alles goed was. Maar ook ik zei gelijk, het zijn er twee! Overduidelijk. De eerste maanden had ik er nachtmerries van. Constant werd ik s'nachts wakker, 2 2 2 2 2 2! Ik denk dat ik pas na 4 maanden zwangerschap een beetje ervan kon gaan genieten. Ondertussen is mijn j/m tweeling alweer 5, maar het moment van toen is als de dag van gisteren :-)

9 jaar geleden

Mooi geschreven. Hier ook een mama die schrok van een tweeling ook twee kereltjes! Ondertussen bijna 5 maanden.