{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het tweede trimester

Afbeelding blog 'Het tweede trimester' Achtergrond blur afbeelding

#LIFE, #MOMMY TO BE 
(hierboven was ik 21 weken zwanger)
week 13 t/m 26

Bekendmaking:
Eindelijk ben je dan voorbij de 12 weken, de kritieke fase. Dit voelt superfijn, eindelijk kunnen we het delen met de wereld. Wij besluiten nog even te wachten en het 14 februari op Valentijnsdag online te zetten. Een bijzonder moment en zoveel leuke reacties!

Misselijkheid:
De misselijkheid en het vele kokhalzen van het eerste trimester is gelukkig iets minder erg geworden. Ik merk dat ik ook iets meer energie heb dan voorheen, al is het nog steeds niet heel veel.

20 weken echo:
Een spannend moment in het tweede trimester is natuurlijk de 20 weken echo. Hier word alles gemeten en goed bekeken. Alles zag er goed en gezond uit! Zo fijn om te horen. Ook de uitslag van de NIPT- test was goed. Hierna leer ik echt meer te genieten van de zwangerschap, mij minder onzeker en ongerust te voelen. Alles lijkt wat echter te worden, mijn buik word langzaam zichtbaar en ik kan er meer van genieten dan in het eerste trimester.

Eigen grenzen erkennen en aangeven:
Ik merk dat ik het lastig vind om in te schatten wat ik nog wel en niet kan. Ik wil zo graag alles doen! Bijvoorbeeld op ons weekje vakantie in Amerika. Ik wil zo graag alles zien, overal heenlopen, s’avonds nog even weg, zoveel mogelijk in korte tijd zoals ik dat gewend ben van mezelf. Maar ik zou eens wat vaker minder hooi op de vork moeten nemen en accepteren dat niet alles meer zo makkelijk gaat als normaal. Dit vind ik af en toe best lastig. Ten eerste het al voor mijzelf aan te geven en laat staan bij anderen. Soms heb ik last van harde buiken. Dan weet ik weer even dat ik rustig aan moet doen.

Schildklier:
Ik moet nog steeds regelmatig bloed prikken voor mijn schildklierwaardes. Tot nu toe zijn we nog niet op de dosis medicijnen gekomen die ik zou moeten hebben. Elke keer weer wat meer slikken. Ik had stiekem gehoopt dat het nu een keer in orde zou zijn maar blijkbaar heeft mijn lichaam toch een best groot tekort en dat maakt mij wat onrustig.

Maagzuur: 
Hallo maagzuur! Nu weet ik pas wat dit echt inhoud. Vroeger meende ik hier ook weleens last van te hebben maar dat was niks vergeleken met dit! Rennie’s bij de hand!

Bultjes :
Ik krijg opeens allemaal bultjes op mijn rug, heel vervelend. Het jeukt ook behoorlijk dus besluit ik te switchen van multivitamine. Ik kan soms nog wel eens gevoelig zijn voor producten met gelatine, varkensvet en laat dat nou net tussen de ingrediënten staan. Het wordt iets minder gelukkig maar verdwijnt niet volledig. Het zal wel deels door de hormonen komen. Nouja ik ben allang blij dat het niet op mijn gezicht zit!

De baby voelen:
Vanaf week 17 voel ik steeds meer in mijn buik: plopjes en het voelt kriebelig. Vanaf 22 weken begint dit steeds meer te worden en uiteindelijk zijn het ook echte schopjes. Elke keer als ik ze vast wil leggen op camera of aan iemand wil laten voelen gebeurt er weer heel weinig natuurlijk.


Inmiddels zit ik alweer een tijdje in het derde en laatste trimester. De tijd vliegt voor mijn gevoel. Over het derde trimester binnenkort meer! 

Afbeelding blog 'Het tweede trimester'

week 13 & week 23

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je