{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het nieuws vertellen!

Afbeelding blog 'Het nieuws vertellen!' Achtergrond blur afbeelding

We hadden ons leventje prima voor elkaar hoor, allebei een leuke baan, samen een appartementje en dolgelukkig met elkaar. Toch was de zwangerschap niet gepland, we hadden liever nog wat meer geld gespaard en ik wilde het liefst aan kindjes beginnen zodra we in Nederland zouden wonen! Dat was toch al ons plan, mijn vriend is Cubaans maar woont in Spanje, zodra hij ook zijn Spaanse nationaliteit zou krijgen zouden we naar Nederland verhuizen. De zwangerschap was dus niet gepland, ontzettend welkom, maar niet gepland. Hierdoor moesten we allebei een beetje aan het idee wennen, het voelde een beetje onrealistisch? Zonder echo was het nog niet veel meer dan 2 streepjes op een stokje. Tóch was het zo. We zijn er dus samen op vakantie in Cuba achter gekomen dat we een kindje zouden krijgen, eigenlijk best bijzonder. Ik had meteen uitgerekend dat ik zo´n 5 á 6 weken zwanger zou zijn.

Vaak wordt de zwangerschap met dit termijn nog niet echt bekend gemaakt, meestal kiezen de ouders er voor om het nieuws pas na de eerste kritieke weken de wereld in te brengen. Maar dit kón ik toch niet? Ik had heel erg de behoefte om dit te delen, in ieder geval met mijn ouders en mijn beste vriendin! Nu we toch in Cuba waren, bij mijn vriend zijn familie, is het toch ook veel leuker om dit nieuws in het echt te vertellen in plaats van via een video gesprek.

Nadat we het nieuws een dag of twee even hebben laten bezinken, besloot ik mijn moeder te bellen. Op het moment zat ze in de auto naar de action en vroeg of er wat was, ik gaf aan dat ik wat wilde vertellen maar het ook wel even kon wachten. Ze zei dat ze nu wel nieuwsgierig was geworden maar dan eerst de winkel even in ging, ze zou me op de terugweg wel bellen. Ze belde mij terug en zei dat mijn zusje ook in de auto zat, mijn moeder was aan het rijden dus ik stond op de speaker. Ik zei dat het wel belangrijk nieuws was, en of ze niet liever belde als ze thuis was. Ze zij dat ze het nu natúúrlijk wil horen ook! Ik vertelde haar het goede nieuws, ze was er even stil van. Ook bij haar moest het even een paar minuten zinken, hierna was ze ontzettend blij voor ons! Mijn zusje riep vrolijk: Ik word tante!! Helaas zat mijn vader op dit moment in het buitenland voor werk, hierdoor vertelde ik hem het nieuws pas toen we alweer terug waren op Gran Canaria. We videobelden met mijn vader en mijn moeder en zusje zaten er ook bij. Zo vertelden we ook mijn vader dat wij een kindje zouden krijgen, van geluk heeft volgens mij niemand het op dat moment drooggehouden! Zo ook werd mijn vriend zijn familie ingelicht, zijn ouders en zijn zus die op dat moment zo’n 3 maanden zwanger was van haar eerste kindje! Super leuk, twee neefjes of nichtjes zo dicht op elkaar. De rest van zijn familie was ook enorm enthousiast. Ik kon me niet inhouden en besloot ook een aantal vriendinnen te vertellen dat ik zwanger was. Ik had voor mezelf besloten dat ik het alleen aan de mensen zou vertellen van wie ik de steun zou (willen) krijgen mocht het toch misgaan. Zo was mijn directe vertrouwde omgeving vrij snel op de hoogte van ons grote nieuws, ik kon alles meteen met hen delen! Dit vond ik erg fijn, ik zou niet weten hoe we het anders nog wéken voor ons hadden moeten houden. Nadat de 12 weken echo goed was, hebben we het trots op Social Media bekend gemaakt! Iedereen mocht weten dat wij zó gelukkig waren dat wij een kindje gingen krijgen.

De vakantie op Cuba kwam ten einde, en de lange vliegreis terug naar Gran Canaria kon beginnen. Ik weet nog dat ik me ontzettend ellendig heb gevoelt in dat vliegtuig, zó misselijk was ik nog nooit geweest. Gelukkig bleek later dat dit de enige misselijkheid was die ik de hele zwangerschap heb ervaren. Éénmaal terug op het eiland ging het dus beginnen, mijn eerste zwangerschap, in het buitenland waar iedereen een vreemde taal spreekt en alles toch een tikje anders verloopt! Daarover later meer.


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je