{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het leed dat ontzwangeren heet

"9 maanden op, 9 maanden af." Wat dacht ik dat dat een onzin was! Kwam ik even van een koude kermis thuis.

Afbeelding blog 'Het leed dat ontzwangeren heet'

Het leed dat "ontzwangeren" heet.

"9 maanden op, 9 maanden af." Wat dacht ik dat dat een onzin was! Kwam ik even van een koude kermis thuis. Ik dacht dat na de bevalling alles wel weer normaal zou zijn! En anders wel na de 6 weken die ze rekenen als "kraamtijd". Niets is (helaas) minder waar.

Oké, even klagen!! Komt ie:

1) Altijd moe. Ik ben ALTIJD moe. Hoeveel ik ook slaap. Echt, altijd..
2) Wazig zijn. Ook dat ben ik 9 van de 10 keer. Ik kan een gesprek met je voeren, en dan absoluut niet binnen krijgen waar het over gaat. Dus vergeef me als ik uitdrukkingsloos langs je op kijk. Het is echt niets persoonlijks. Echt niet.
3) Duizeligheid & hoofdpijn. Ja, ook iedere dag. Ontzettend vervelend. Vooral als ik zo duizelig ben dat ik de kleine man niet durf op te tillen!
4) Vergeetachtig. Ik moet alles opschrijven.
5) Moodswings. Mijn arme lieverd heeft wat met me te stellen. Maar gelukkig weet hij ermee om te gaan. Ben ik hem ook wel heel dankbaar voor hoor, op momenten als deze dan, nu ik redelijk ontspannen en niet gefrustreerd over van alles ben.
6) Die kilo's die er maar niet af willen. Wat ik ook probeer. (Niet veel dus, aangezien ik liever languit lig wanneer het kan)
7) Ik ben klaar met mijn geklaag, want:

Ja, je krijgt er iets ontzettend moois voor terug. En nee, ik zou ondanks de vette knot ongekamd haar op mijn hoofd en de joggingbroek die ik al een week aan heb, het echt niet meer anders willen. Hopelijk voelen we ons over 9 maanden echt weer een stuk beter! En tot die tijd.. Even slikken, en weer doorgaan!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je