{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het leed dat de zwangerschapskilo's heet

​Maar liefst 22 kilo ben ik aangekomen tijdens mijn zwangerschap, om maar even met de deur in huis te vallen.

Afbeelding blog 'Het leed dat de zwangerschapskilo's heet'

Nu moet ik ook eerlijk toegeven dat er soms wel 3x per week smakelijk gebruik werd gemaakt van de MacDrive. Ik was echt Mac Donalds verslaafd tijdens mijn zwangerschap. Eerlijk is eerlijk.

Ze zeggen dat na de bevalling je de eerste kilo's alweer kwijt ben. Ik woog 97 kg aan het einde van mijn zwangerschap. En als je borstvoeding geeft, de kilo's er ook af vliegen. Dit heb ik helaas maar 4 dagen kunnen doen. (volgt ook nog een aparte blog over) Na 5 weken zo gezond mogelijk eten, ging ik bij mijn oma op de weegschaal ging staan. Op zijn zachtst gezegd was ik zwaar teleurgesteld toen de teller 90 aangaf. Had ik daar 5 weken lang mijn best voor gedaan? Ik heb serieus in die 5 weken geen Mac meer aangeraakt, en toen mijn vriend toch echt een keer wilde gaan, heb ik braaf een salade genomen. Had ik nou maar die lekkere dikke vette quarter pounder genomen.

Sinds een paar dagen heb ik zelf een weegschaal gekocht. En ik kreeg de tip van een vriendin om veel water met citroen te drinken om het vocht dat ik nog een beetje vast hou, goed af te drijven. (Ik moet ook eerlijk zeggen dat ik niet netjes mijn 2 liter water per dag heb gedronken) Daar ben ik nu dus wel trouw mee begonnen, en met effect. Binnen 3 dagen geeft de weegschaal 87.7 aan. Kennelijk moet ik eerst mn vocht aanpakken, voordat mn vet eraf wilt.

Ik maak me er verder ook niet zo druk om. (Mevrouw van het CB wel, die zei maar even klakkeloos: "Als Quentin uw aanleg heeft, dan..." Ik heb haar onderbroken door te zeggen dat het mn zwangerschapskilo's zijn.. Om vervolgens een "Oh dus normaal gesproken ben je een slanke den?" naar mn hoofd te krijgen. Poeh, wat heeft zij geluk gehad dat mn hormonen weer een beetje op normaal niveau waren op dat moment.) Ik wil wel graag uiteindelijk binnen een jaartje wel weer terug richting mijn oude gewicht.

Achteraf heb ik geen spijt. Ik dacht heel makkelijk tijdens mn zwangerschap: Ik eet waar ik zin in heb, nu kan het. Met in mijn achterhoofd dat ik na de zwangerschap waarschijnlijk iets harder moet werken om er weer af te komen. En ik heb ervan genoten! Eveneens dat ik nu van mn gezonde voeding geniet.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je