Snap
  • Zwanger

Het kiezen van een "puf" cursus (week 29)

Zoveel keuze maakt het niet makkelijk. Want welke"puf"cursus ga ik volgen?! Het heeft een paar weken geduurd maar we hebben hem gevonden :))

Voordat ik zwanger werd was ik al 1,5 jaar goed aan het sporten. Naast het feit dat ik merkte dat ik me er veel fitter en gezonder door ging voelen, liet mijn lijf dit ook zien. Mijn buikvet smolt weg als sneeuw voor de zon en er waren spieren zichtbaar waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden. Om dit te bereiken stond ik wel drie keer in de week goed te zweten in de fitnessruimte, maar ik vond het heerlijk! Ik had er dan ook wel moeite mee toen ik rond de 20e week van mijn zwangerschap besloot hiermee te stoppen (begrijp me niet verkeerd, ik ben SUPER blij met de baby :)) Na 5 maanden wordt krachttraining echt afgeraden en ik hoe goed ik ook bezig was, ik ben nou eenmaal geen Doutzen welke 24/7 bezig is met haar lichaam. 
Dus op zoek naar iets anders; verantwoord sporten terwijl ik zwanger ben. Ik schreef me in voor zwangerschapsyoga hier in de buurt en vol goede moed ging ik aan de slag. Na een aantal lessen gevolgd te hebben was ik eruit; dit is echt niet mijn ding...Op zoek naar iets anders dus want met tegenzin gaan is geen optie voor mij.
Via mijn schoonmoeder kreeg ik de tip om eens te kijken naar Zwangerfit. Ik dacht meteen "fit"?! Wat een mooi woord is dat toch hahaha. Fit zijn is iets wat niet bij mijn zwangerschap hoort. Ik heb astma en door de groeiende baarmoeder en de baby welke steeds hoger komt te zitten, ben ik al uitgeput als ik de trap in mijn huis heb gehad. Daarnaast is mijn rug wel echt een issue aan het worden. Doordat ik sterke buikspieren had en deze nu voor het grootste deel functieloos geworden zijn, komt alles op mijn (van nature) zwakkere rug aan. Dit begon ik de afgelopen weken dan ook echt goed te merken. Na een uur zitten, lopen of staan is de pijn zodanig dat ik eigenlijk een halfuur moet bekomen op mijn bed of op de bank....
Maar goed, zwangerfit. Dit is een product van de fysiotherapeut rondom de zwangerschap, bevalling en daarna. Je werkt aan je conditie en doet spierversterkende oefeningen. Het voordeel is dat de fitheid en de spierkracht van alle spieren langer behouden blijven en dat je weer sneller in conditie bent na de bevalling.
Afgelopen week heb ik mijn eerste les gehad en het was heerlijk! Ik heb een uur lang echt mogen sporten, wat had ik dat gemist! Uitgeput, bezweet maar voldaan zat ik op de fiets naar huis.
Omdat de lessen worden gegeven in een pand met diverse fysiotherapeuten heb ik direct een afspraak gemaakt voor mijn rug. Gisteren heb ik hier de eerste afspraak gehad. Dmv massages, oefeningen en tips moeten de laatste weken van mijn zwangerschap wat draaglijker worden. Daarnaast kan ik me twee keer per week helemaal uitleven in de fitnessruimte, I love it!

Liefs,
Chris

8 jaar geleden

Hoi Christel,mag ik je vragen waar je die leuke broeken vandaan hebt die je draagt?x

9 jaar geleden

Hoi Eline, Ja dat kan zeker! Je kunt ieder moment instromen! Het zit in Rotterdam Noord op de gordelweg. Het heet fysio plus rotterdam. Als je dat zoekt op google vindt je t meteen. Je kunt dan even bellen voor een proefles. Groetjes Christel

9 jaar geleden

Hoi Christel, ben erg benieuwd waar je zwangerfit hebt gevolgd. Ik woon ook in Rotterdam en ben op zoek naar iets wat minder zitten en ademhalen is dan yoga :) Inmiddels ben ik 22,5 weken zwanger dus ik hoop dat ik dan nog kan instromen :) Gr Eline

9 jaar geleden

Hey! Nou dat is zeker leuk :)) Gefeliciteerd met jullie 2e dochter! Gaat alles goed? Met mij gaat het (zoals je ook hebt kunnen lezen) helemaal prima. Nog een aantal weekjes te gaan en lekker genieten inderdaad :) Jij heel veel geluk en plezier met je twee (!) dochters. Liefs Christel