Snap
  • Zwanger

het kiezen van "de naam"

Nu pas begrijp ik waarom een zwangerschap 9 maanden moet duren. Jeetje wat is dit moeilijk...

babynamen sites... ik heb ze geloof ik allemaal al gehad ondertussen. Van beginnend met de letter A t/m Z. Korte namen, middel lange namen, lange namen. Om nog maar te zwijgen over alle sub categorieën die er zijn. Stoer, lief, klassiek en populair. Uren zit ik naar namen te zoeken. Mijn kladblok bij de hand. En alle namen die me aanspreken worden meteen aan "het lijstje" toegevoegd. Om ze vervolgens later weer weg te strepen omdat ze toch niet zo lekker over de tong rolde als in eerste instantie verwacht. En op de een of andere manier lijkt het alsof het uitzoeken van de jongensnaam 10 x moeilijker  is dan die voor een meisje. Vervolgens heb je dan eindelijk een mooi lijstje samengesteld en durf je weer een beetje opgelucht adem te halen. Je kunt niet wachten tot je partner thuis komt van het werk om je zorgvuldig geselecteerde namen aan hem voor te leggen. Vol trots begin je de namen één voor één op te noemen. Maar bij de derde naam aangekomen begint de moed al weer bijna in de schoenen te zakken wanneer je erachter komt dat hij lang niet zo enthousiast is als je had gedacht. En zo kan je het hele ritueel weer van voor af aan beginnen. En dus maak je voor jezelf een kopje rooibos thee, open je je laptop weer en gaat weer vol goeie moed beginnen aan een van de belangrijkste zoektochten in je leven. Je kind draagt die naam immers voor de rest van zijn leven. Maar die taak is aan jou als moeder wel toevertrouwd. Want je wil alleen maar het beste van het beste voor dat kleine wonder wat je nu nog veilig dicht bij je hart draagt. 

9 jaar geleden

Herkenbaar... Bij onze eerste was jongensnaam er binnen vijf minuten, daar dachten we hetzelfde over gelukkig (en toevallig)... Meisjesnaam duurde net iets langer, maar op zich redelijk snel... Uiteindelijk een zoon gekregen: Pim Nu verwachten we de tweede, we weten niet wat het wordt. Meisjesnaam blijven we bij de naam die we twee jaar terug ook hadden, vonden we toen mooi en nu nog steeds (zegt ook iets;) ) Maar tja de jongensnaam... We hadden nog een jongensnaam due we beide mooi vinden (en bij Pim vinden passen), maar zes weken na onze Pim hebben vrienden een zoon gekregen en die hebben ook voor deze naam gekozen. Mijn eerste reactie was ook: wat een leuke naam, die hadden wij ook voor als er misschien nog een kkeintje bij komt in de toekomst... En nu? We vinden geen enkele naam leuker dan die naam, voelt allemaal beetje als tweede keuze (dan dat maar...) Nu gaan we vanavond ff bellen met onze vrienden om te oeilen wat zij er van vinden als we (bij een jongen) dezelfde naam geven- de kinderen zien elkaar misschien vier keer per jaar (wonen heel ergebs anders). We hopen dat ze het alleen maar leuk vinden en het ook beetje als eer zien;) en anders, ik weet het niet - en ben aankomende woensdag uitgerekend - heel hard hopen op een meisje dan, hahaha

9 jaar geleden

Oja ik herken het zo. Een meisjes naam is geen probleem maar een jongensnaam. Pfoeh lastig zeg. Ik wou ook geen naam die al voor kwam op mijn werk (basisschool), best wel lastig. Wij hebben ook beide een zoektocht gedaan en beide een lijstje gemaakt. Deze hebben we regelmatig overlegd. En de misschientjes opzij gelegd. Uiteindelijk kwam mijn vriend met de naam Nino en vond ik die ook leuk. Check ook bij elkaar of je hem na een tijdje nog steeds leuk vind want wij hadden eerst andere namen en steeds had een van ons na een tijdje toch twijfels. Durf daar eerlijk over te zijn. De echte goede naam die bij jullie beide past komt uiteindelijk echt wel.

9 jaar geleden

Wij hadden ook heel snel een meisjesnaam, we zaten samen tv te kijken en zapten langs een kinderserie en hoorden de naam Mirthe. We keken elkaar aan en wisten; Dit is m... Voor de jongensnaam hebben we een namenboek meegenomen op vakantie en zijn voorletter voor voorletter afgegaan. Eerst allebei alleen en vervolgens samen de leukste namen. Kwamen toen tot een shortlist van 6 namen. Uiteindelijk hadden we die met 8 maanden teruggebracht naar 3 namen en waren er pas ern week voor de uitgerekende datum over uit dat het Jorick of Jurre zou worden. De 3naam van het lijstje zou de 2e naam worden; Marijn. Uiteindelijk werd onze dochter geboren en hadden we de jongensnamen niet nodig. Toen ik 2 jaar later weer zwanger was en weer over namen moesten nadenken begonnen we met de jongensnaam. De keuze die we de eerste keer niet konden maken was nu zo gemaakt; Jorick Marijn zouden de namen voor een jongen worden. Nu was de meisjesnaam het probleem en hadden we die pas net voor de uitgerekende datum klaar.....

9 jaar geleden

Tip: streep een naam niet meteen weg van een lijstje als je partner de naam bij de eerste keer dat hij hem hoort niet zo tof vindt. En andersom natuurlijk ook. Wie weet wen je aan een bepaalde naam en opeens denk je: dat is hem!!! Zo ging het wel bij ons. Succes!