{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het is niet altijd rozengeur en maneschijn..

Het lijkt wel of je alleen maar mag genieten. Als je pijn hebt, last van kwalen, dat je het maar moet slikken.

Afbeelding blog 'Het is niet altijd rozengeur en maneschijn..' Achtergrond blur afbeelding

Want zegt nou zelf, zwanger zijn is toch heel bijzonder? Een wonder? Ja dat is het ook zeker!! En ik geniet ook echt van het getrappel in mijn buik. Ik had alleen de zwangerschap toch echt anders voorgesteld.

Iemand zei tegen mij: "ach, je moet niet zo zeuren want je bent tenminste zwanger.". Bam. Dit heeft mij aan het denken gezet. Heb ik wel recht om af en toe éven te klagen, even toe te geven aan het feit dat ik mij gewoon kl*te voel? Of moet ik inderdaad altijd maar denken: Nee, niks zeggen, niet toegeven. Je hebt pijn en je ziet het even niet meer zitten maar hey, je bent tenminste zwanger! Blij zijn! Je happy smile opzetten en niet aan toe geven.

Maar hoe dan? Ik heb last van bekkeninstabiliteit en ischias en ik heb ontzettend veel last en pijn. Bekkenfysio kan niks voor mij doen, behalve mij even lekker masseren. De bekkenband irriteert mij mateloos als ik die langer om heb dan een uur en ik moet nóg meer rust pakken omdat ik veel last heb van harde buiken. En die harde buiken zijn op niet erg, maar wel wanneer ze pijn doen. En dat doen ze. Ik lig nu weer plat, te wachten op een telefoontje of ik blaasontsteking heb. Dit zou namelijk een oorzaak kunnen zijn van de harde pijnlijke buiken. En dan zijn dit alleen maar de fysieke ongemakken, gister zat ik er even helemaal doorheen.

Ik doe en kan nog maar weinig, waardoor ik mijn studie niet af kan maken. Is dit een grote ramp? Nee, de gezondheid van mijn kleine gaat voor. Maar je wereld wordt zó klein. Als je man door de week weg is voor zijn werk, je vriendinnen hebben het door de week druk met hun eigen leven, veel vriendinnen wonen ver weg en ze zelf op zoeken zit er dus niet in. Werken gaat al weken niet meer, dus mijn studie en stage is door de week alles wat ik heb. Ik hoop dat ik zaterdags nog even weg kan om te kijken bij mijn team zodat ik nog enige sociale contacten heb. Door de week heb ik hulp in huis als mijn man er niet is waar ik érg blij mee ben. Maar wat voelt het bezwaard allemaal. Iemand anders je huishouden zien doen of je container weg zien brengen. Ik vind het ontzettend lastig en moeilijk om alles los te laten en er geen controle over te hebben. En natuurlijk heb je geen controle over je zwangerschap, over je bevalling nog minder. Maar dit, dit gedeelte, vind ik lastig te accepteren.

Maar, natuurlijk ben ik ontzettend gelukkig en blij met de kleine in mijn buik. Met de baby gaat alles goed voor zover ze kunnen zien en ik ben daar elke dag, wat zeg ik, elk uur van de dag blij mee! Hoor te vaak dat een zwangerschap mis gaat of helemaal niet lukt zelfs. Mijn hart breekt wanneer ik zoiets hoor of lees. Een vriendin van mij heeft sinds kort medisch hulp om zwanger te raken en dat is tot op heden nog niet gelukt. En wat voel ik mij schuldig als ik mezelf hoor zeggen dat ik haast niks meer kan en daarvan baal. Want ik bén tenminste in verwachting, van een gezond kindje. Dus soms denk ik ook: wat zeur ik nou? Maar als je er even doorheen zit, zoals ik gister, dan vergeet je dat even. Maar als ik de kleine weer voel schoppen, mijn buik bekijk in de spiegel, weet ik weer waarvoor ik het doe. Maar makkelijk, dat is het zeker niet... Daarom laat ik het aan mijn omgeving zo weinig mogelijk zien, vertel ik ze niet hoe het écht gaat. Misschien toch maar gaan proberen, maar je wilt hen natuurlijk ook niet "lastig vallen"! Terwijl als het andersom zou zijn, ik het geen probleem zou vinden. Typisch iets voor vrouwen?;)

Nu is het wachten op de bloed- en urine uitslagen, hopelijk komen we erachter waardoor ik die pijnlijke harde buiken heb. Als er niks uitkomt zit er maar 1 ding op: volledig rusten... Ik hoop écht dat dat niet nodig is, maar nogmaals; alles voor de kleine in mijn buik! En tussendoor lekker blijven genieten van de groeiende buik en het getrappel in mijn buik :)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je