{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het hoofdstuk is gesloten

Afgelopen zaterdag de miskraam. Gisteren de gynaecoloog. Het hoofdstuk sluit.

Afbeelding blog 'Het hoofdstuk is gesloten'

Wat hebben die 5 dagen lang geduurd. Ondertussen kon ik nog niet van de bank af komen, want ik vloeide zo erg. Krampen waar ik gewoon misselijk van werd.

Ik was gelukkig zo slim geweest om iedereen te appen met de woorden: bel me niet, daar heb ik geen zin in. In plaats daarvan kreeg ik af en toe een appje. Als ik werkelijk waar iedereen moet gaan bellen, die gezegd heeft: als er wat is hoor ik het wel, dan vul ik een week. Ik weet dat ze het goed bedoelen, maar toch...

Gisteren moesten we eigenlijk terug komen bij de gynaecoloog om te zien of het toch gegroeid was. Ik leefde er ook naar toe. Ging er van uit dat het gegroeid zou zijn. Helaas was de werkelijkheid anders.

In de wachtkamer kwam de misselijkheid. Vrouwen liepen voorbij, hoogzwanger, net bevallen, met een klein buikje. Er was me al verteld dat ik een bepaalde jaloezie kon voelen, jegens die vrouwen. Gelukkig was die er niet. Misschien komt dat nog, weet ik niet. Maar op dat moment was het vooral verdriet. 

Bij de gynaecoloog, nieuwe want mijn eigen was er niet, kreeg ik echt een gevoel van medeleven. Hij is het gesprek heel kalm aan gegaan, gaf me de kans om even te huilen en weer door te gaan met mijn verhaal. Ook de controle echo voelde "prettig". Niet overhaast, als het pijn deed stopte hij even en hij legde heel veel uit. Ondanks dat de echo zelf niet prettig was, was de sfeer er om heen dat wel. Klinkt misschien vreemd om te zeggen, maar ik denk echt dat ik geluk heb gehad met deze gynaecoloog.

's Avonds op de bank, gebeurde het ergste. Ik voelde wel het verdriet, maar ik kon niet meer huilen. Wat een vreselijk gevoel was dat. Eenmaal in bed kwamen de tranen wel weer. De stilte om mij heen, liet mij weer realiseren dat ik ons kindje verloren ben. En zoals bijna iedere avond sinds zaterdag, ben ik huilend in slaap gevallen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je