{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het hele verhaal (deel 3)

Met 31 weken kwam ik een nachtje in het ziekenhuis te liggen. De laatste periode van de zwangerschap kwam dus niet zoals we hadden gehoopt.

Afbeelding blog 'Het hele verhaal (deel 3)' Achtergrond blur afbeelding

Toen was ik 31 weken zwanger. Het was vrijdagochtend en mijn twee dochters zijn vrij van school. De hele ochtend loop ik al met harde buiken maar aangezien ik dat wel eens vaker had deed ik gewoon rustig aan. De harde buiken kwamen steeds frequenter en ik kreeg last van mijn rug...toen ik ook nog eens misselijk werd gingen de alarmbellen af. Ik moest nu iets gaan doen want dit was niet zoals het moest zijn. Ik belde mijn moeder dat ze direct moest komen om op de meisjes te passen, ook belde ik mijn man die direct uit zijn werk naar huis kwam. Binnen drie kwartier zat ik bij de verloskundige, ze vertrouwde het niet en stuurde me door voor een ctg in het ziekenhuis. Daar lag ik dan, allemaal banden om mijn dikke buik en op de monitor was te zien wat ik al begon te vermoeden.....om de drie minuten een harde buik...een wee....

Direct werd gestart met weeën remmers en medicatie voor de longrijping van de kleine. Ik kreeg een fijn bedje en moest blijven liggen, zo min mogelijk uit bed. Door de medicatie kreeg ik het vreselijk warm maar dat had ik er wel voor over...zolang de weeën maar gestopt werden want ons mannetje moest echt nog even blijven zitten. Een kindje met 31 weken is nog zo klein....we gingen ervoor om de 34 weken te halen dan waren in elk geval de kansen beter dat het kindje er niets aan over zou houden. Ik bleef die nacht natuurlijk in het ziekenhuis maar kon de slaap niet vatten, om twaalf uur lag ik nog wakker. Toen ik eindelijk in slaap was gevallen maakte de zuster me om vier uur wakker voor de volgende medicatie...daarna niet meer geslapen en om zes uur gebeld voor een ontbijtje en opnieuw een ctg. Gelukkig was mijn buik weer rustig. Nadat ook de ctg om 12.00 uur liet zien dat alles rustig was wist ik de gynaecoloog te overtuigen dat ik beter naar huis kon gaan. Daniel had inmiddels een bed in de kamer gezet dus ik kon de hele dag liggen. Ik kreeg de medicatie mee om de weeën te remmen en na de laatste injectie voor longrijping mocht ik naar huis.

Daar begon het lange wachten....de lange dagen op bed...het regelen voor de meiden....en de harde buiken kwamen af en aan. De gynaecoloog had al gemeld dat wanneer het opnieuw zou beginnen we niet meer gingen remmen maar dat de baby dan gewoon zou komen. Elke week gingen we voor een controle naar het ziekenhuis en eindelijk met 38 wk werd besloten om me in te leiden. Mijn lichaam was moe, het kindje werd (te) groot...op vrijdag 28 maart om 8.00 uur melden.

Vandaag werd onze zoon geboren.....maar dat vertel ik in deel 4.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je