{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het hartje klopt! Wij zijn zwanger! (10)

Eindelijk goed nieuws! Wat een spanning was dat! Dit goede nieuws willen we meteen delen met onze familie.... en met mijn baas!

Afbeelding blog 'Het hartje klopt! Wij zijn zwanger! (10)'

Die zelfde avond van de echo willen we het goede nieuws natuurlijk meteen delen met onze ouders. We hadden namelijk samen afgesproken, als we een goede echo zouden hebben dat we het dan tegen onze ouders vertellen. Als we over 3 weken ook een goede termijn echo hebben dan mag iedereen het weten.

We rijden naar mijn schoonouders om hun het blijde nieuws te vertellen. Ze zijn erg blij voor ons en ze vinden het geweldig dat ze voor de 3e keer opa en oma worden. Wel tegen niemand vertellen. Het is nog pril en ergens in ons achterhoofd hou je er toch nog rekening mee dat het alsnog fout kan gaan. Als we over 3 weken weer een goede echo hebben dan mogen jullie het ook verder vertellen.

We gaan snel verder. We willen ook nog naar mijn ouders. Zij zijn nog geen opa en oma en worden het nu voor de eerste keer. Eerst rijden wij nog even naar mijn schoonzus, zwager en de 2 kids. Tegen hun hadden we het al een week eerder verteld maar ook daar wilde wij natuurlijk vertellen dat alles goed is en dat we een mooi kloppend hartje hebben gezien. Zij zijn natuurlijk ook blij voor ons. We gaan weer verder, we gaan nu naar mijn ouders. Onderweg bel ik mijn broer (hij woont niet in de buurt) en ook hem vertel ik het goede nieuws! Jullie worden oom en tante, alles is goed! Het liefste wil ik het van de daken schreeuwen maar ik moet mij nog een aantal weken inhouden. Inmiddels rijden we de straat van mijn ouders in. Gelukkig zie ik dat de auto voor de deur staat. Ik had van te voren niet gebeld dat we zouden komen. Het was tenslotte een verrassing. Ik maak de deur open en loop naar binnen, mijn vader en moeder staan in de keuken. Wat komen jullie doen??? Wij komen even iets vertellen. Ik haal de echo foto's uit de envelop, wij zijn zwanger!! Mijn moeder begint te huilen. Ik pak haar vast en hou haar stevig vast! Leuk he zeg ik in haar oor. Ze vinden het geweldig. We drinken nog even iets en gaan dan weer richting huis. Inmiddels is het al 21:30 uur en nog steeds helemaal vol met adrenaline. Ik blijf maar naar de echo foto's kijken, ik kan er geen genoeg van krijgen! We krijgen een baby! Ik neem nog een douche en ga naar bed. Morgen moet ik weer gewoon werken, maar zeker met een dikke vette glimlach op mijn gezicht!

Een week na onze goede echo krijg ik te horen dat ik per 26 juni het vaste contract ga krijgen waar ik al jaren op hoop. Oh shit, daar had ik even niet meer aan gedacht. Ik heb op het werk nog aan niemand verteld dat ik zwanger ben. Dat is 2 dagen na mijn termijn echo. Dadelijk heb ik net getekend en dan moet ik vertellen dat ik zwanger ben. Dat kan ik niet maken vind ik zelf.

Wat moet ik nu doen? Ik denk er een nachtje over na, heb het er thuis eens over en ik overleg ook met mijn ouders. Ik besluit om een collega die in het zelfde gebouw zit maar op een andere afdeling werkt in vertrouwen te nemen en ik leg hem de situatie uit. Ik geef mijn collega aan dat ik het liefste open kaart wil spelen het voelt niet goed te wachten met het vertellen tot na het tekenen. Stel voor dat ik het contract niet krijg als ze horen dat ik zwanger ben. 8,5 jaar heb ik er hard voor gewerkt, nu krijg ik de kans en dan zou ik misschien hierdoor geen contract krijgen. Mijn collega verwacht dat het allemaal niet zo'n probleem is en hij denkt dat ik het contract evengoed ga krijgen als ik het vertel. Na dit gesprek heb ik het besluit genomen het de volgende dag aan mijn baas te vertellen. Ik ben blij dat ik toch even dat gesprekje heb gehad met mijn collega. Nu ben ik iets geruster maar nog vind ik het spannend.

Heb je even tijd voor mij dadelijk? Natuurlijk! Een poosje later zit ik samen met mijn baas in de vergaderkamer. Ik moet jou iets vertellen..... laat mij raden zegt hij...... je bent zwanger?! Ja dat ben ik inderdaad. Ik wil graag open kaart spelen i.v.m. mijn contract. Ik vind het niet netjes te wachten met het vertellen tot na het ondertekenen van mijn contract. Ik wil graag dat je van tevoren op de hoogte bent. Ik ben ook pas 8 weken zwanger en verder weet niemand het nog. Het is nog erg pril. Ik zie het niet als een probleem zegt hij! Mijn hart maakt een sprongetje. Ik moet het wel even met mijn baas overleggen vult hij aan. Dat snap ik natuurlijk! Hoeveel uur zou je na de zwangerschap nog willen werken? Het liefste 24 uur. Hij schrijft dit meteen op. Verder nog tegen niemand vertellen alsjeblieft. Met een gerust gevoel keer ik terug op mijn werkplek.

Mijn gevoel zegt dat het allemaal goed gaat komen!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Zwanger

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je