{{ message.message }}
{{ button.text }}

Het grootste verlangen..

En als dat op zich laat wachten.

Afbeelding blog 'Het grootste verlangen..'

Helaas weten velen van ons hoe het is om te moeten wachten op je grootste droom. Het ultieme doel in je leven. Je grootste wens. 

Zo ook ik. En ik mag echt niet klagen hoor. Ik heb nooit een medisch traject hoeven volgen. Ik ben binnen een jaar zwanger geraakt maar ik weet dondersgoed hoe het is om een wens te hebben die op zich laat wachten. 

Elke maand ovulatietesten. Maar die ovulatie liet op zich wachten. Nooit heb ik die positief getest waardoor ik nooit wist wanneer mijn menstruatie kwam. Soms 30 dagen soms 70 dagen. En dat was erg frustrerend. Niet alleen voor mij, ook voor mijn partner die telkens een verdrietige vrouw in zijn armen had. En ondanks dat ik mijn emoties redelijk de baas kan zijn gingen deze emoties dieper.

Ik vergelijk het maar met verliefd zijn. Ongecontroleerd en heel de dag denk je aan die gene. Zo is dat ook met een kinderwens. Het heeft je 24/7 in zijn greep. Je kan er niet om heen en alles draait erom. 

Mensen proberen je te troosten. Ik heb van mijn kinderwens nooit een geheim gemaakt namelijk en dan kun je rekenen op goed bedoelde kutadviezen. "Je moet er niet zo mee bezig zijn." "Ontspan je wel genoeg?" "Het is jouw tijd gewoon nog niet, dat komt wel." Het zijn dood doeners en ze deden pijn. Het stak. Hoezo is het mijn tijd nog niet? Ik k脿n niet anders dan ermee bezig zijn. En ondertussen was ik jaloers op elke vrouw die een zwangerschap aankondigde in mijn omgeving. 

Nu is dit over een periode van 10 maanden . Sommige vrouwen zijn er jaren mee bezig. Ik kan alleen maar een vage voorstelling maken van waar zij doorheen moeten. Samen proberen we nu het taboe wat erop rust te doorbreken. 

In oktober 2019 gingen wij op vakantie naar de Seychellen. Een droomvakantie en toen we terug kwamen stond mijn menstruatie op de planning. Eentje van ongekende kracht. Zo heftig dat ik flauw viel op de wc. De pijn kwam met golven en de menstruatie was z贸 heftig.. Nooit heb ik een positieve test gedaan dus heel zeker weet ik het niet maar ik denk dat mijn lichaam het vruchtje vrij snel heeft losgelaten.. Ook kwam ik erachter dat ik een vrij ernstig vitamine d te kort had op dat moment.. Misschien dat dat verband houd maar dat zullen we nooit weten..

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je